Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 15:03

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: «Κλείνουμε αύριο την γέφυρα των Σερβίων»

ΓΕΦΥΡΑ ΣΕΡΒΙΩΝΣτο «μπλοκάρισμα» της γέφυρας των Σερβίων ετοιμάζονται να προχωρήσουν αύριο οι γεωργοκτηνοτρόφοι του Νομού Κοζάνης κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Μιλώντας το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του VETO το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα του Νομού Κοζάνης Χαράλαμπος Τοπαλίδης τόνισε πως «η απόφαση θα παρθεί το βράδυ στις 21.00 για να κλείσουμε σίγουρα αύριο την Γέφυρα των Σερβίων και αυτό ξέρετε τι σημαίνει… Μπλάκ άουτ στη χώρα, θα κόψουμε στα δύο την βασική οδική σύνδεση βορά και νότου».

Με δεδομένο το πρόβλημα στα Τέμπη η συγκεκριμένη απόφαση των αγροτών της περιοχής αναμένεται να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις των οχημάτων και των φορτηγών που όλο αυτό το διάστημα χρησιμοποιούν την παράκαμψη για να φτάσουν Θεσσαλονίκη ή Αθήνα.

Ο κ. Τοπαλίδης δήλωσε πως η απόφαση είναι σίγουρη για το κλείσιμο της γέφυρας και έκανε λόγο για κλιμάκωση του κοινού αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

«Είναι κοινός ο αγώνας και τα προβλήματα είναι γνωστά. Έχουμε 4 συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα που τα αντιμετωπίζει όλος ο κτηνοτροφικός κόσμος. Άμεση επιβολή των επιδοτήσεων με την διαδικασία του κατεπείγοντος, μείωση του κόστους παραγωγής (καύσιμα, λιπάσματα, σπόροι κλπ). Είναι κατάντια αυτά που αντιμετωπίζουμε με τις τιμές των προϊόντων, η εκμετάλλευση είναι τεράστια. Πρέπει να γίνει επιτέλους το μητρώο αγροτών και υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν τις υποδομές», επισήμανε ο κ. Χαραλαμπίδης.

Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε χθες και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων επισημαίνοντας την πρόθεση των κτηνοτρόφων να ενισχύσουν τα «μπλόκα» των αγροτών σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο Σαββατοκύριακο οι κτηνοτρόφοι της χώρας θα αποφασίσουν για το που θα πραγματοποιήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι πρώτες σκέψεις κάνουν λόγο για νέα μπλόκα σε οδικά δίκτυα, που δεν είναι «μπλοκαρισμένα» από τους αγρότες, όπως στον κόμβο Δερβενίου Θεσσαλονίκης και στην Ελασσόνα αλλά και στον Πολύμηλο Κοζάνης.

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 15:09