Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 08:59

Κρίσιμη συνάντηση Χρυσοχοϊδη με περιφερειάρχες για την Λαθρομετανάστευση. Σε ετοιμότητα στην Νεάπολη Κοζάνης

xrysoxoidisΣύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος συγκαλεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σήμερα στις 12 το μεσημέρι.
«Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να συζητηθούν οι διαστάσεις που έχει λάβει το μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα μας ..

και ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία Χώρων Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της συνάντησης είναι να εξευρεθούν εγκαταστάσεις που μπορούν να διαμορφωθούν σε κέντρα προσωρινής κράτησης ανάλογα με αυτό που θα δημιουργηθεί σε λίγες ημέρες στη Κοζάνη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει καταλήξει σε 14 χώρους, που μπορούν σχετικά γρήγορα και με μικρό κόστος να λειτουργήσουν ως χώροι κράτησης μεταναστών.

Στην επιστολή που απέστειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναφέρεται ότι «η παράνομη μετανάστευση συνιστά ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα μας που οφείλουμε να διαχειριστούμε με τρόπο συλλογικό, δημοκρατικό και αποτελεσματικό. Κάθε είδους αναβολής ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης θα μας οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των προβλημάτων.

Η κυβέρνηση υλοποιεί στο πλαίσιο και των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναμόρφωσης και αναθεώρησης της πολιτικής ασύλου και δημιουργίας δομών πρώτης υποδοχής μεταναστών έχοντας εξασφαλίσει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους».

Από την πλευρά του υπουργείου αλλά και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. θα υπάρξει διαβεβαίωση προς τους περιφερειάρχες πως δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας καθώς οι εγκαταστάσεις θα φυλάσσονται διαρκώς από αστυνομικούς.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, και οι γενικοί γραμματείς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου και οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

πηγη: iefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 09:05