Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 01:05

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

koukoulopoylo1Μόνο με στοχευμένες δράσεις και αποφασιστική ενίσχυση των επιχειρήσεων που παράγουν πρωτογενές εισόδημα, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας, μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα για το πώς θα οδηγηθούμε ξανά στην ανάπτυξη του τόπου μας. Μόνον έτσι θα δώσουμε απαντήσεις τα ερωτήματα των νέων ανθρώπων και θα καταφέρουμε ..

να τους κρατήσουμε στον τόπο μας».

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε. Κοζάνης, μιλώντας χθες στο Τρανόβαλτο στη συνάντηση που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τους ντόπιους επιχειρηματίες που ασχολούνται με την εξόρυξη και την επεξεργασία μαρμάρου.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε ακόμα ότι «δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τον κόσμο στον τόπο μας, και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, αν δεν υπάρχει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Το μάρμαρο δεν είναι μια φθίνουσα διαδικασία αλλά μια δυναμική διαδικασία που μπορεί να παράξει πρωτογενές εισόδημα και να συμβάλει στην ανάπτυξη μας και γι΄ αυτό πρέπει να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε συγκεκριμένες δράσεις για την αποτελεσματική στήριξη του.

Καταφέραμε ήδη να εξασφαλίσουμε για τον κλάδο της γούνας, στην περιοχή του Βοίου, ένα σημαντικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που φτάνει τα έξη εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτεί στο 100% τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από τις ντόπιες επιχειρήσεις. Κάτι ανάλογο μπορούμε να κάνουμε και με τον τομέα του μαρμάρου αλλά και του μετάλλου, όπως φυσικά και με το σύνολο του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας.

Οι δυνατότητες υπάρχουν και εκείνο που χρειάζεται είναι να δράσουμε όλοι μαζί, συντονισμένα.

Όπως όλοι μαζί θα δράσουμε για να λύσουμε και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας του μαρμάρου, τα οποία γνωρίζω και συνεργαζόμαστε με το ΕΒΕ και το Δήμο Σερβίων- Βελβενδού για να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατόν, με τον καλύτερο τρόπο».

Κλείνοντας ο Υφυπουργός επεσήμανε επίσης ότι «όταν κλήθηκα να πάρω θέση για το κλείσιμο σχολικών μονάδων τόσο στην περιοχή σας όσο και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης εξέφρασα μια συγκεκριμένη άποψη, την οποία δεν έχω αλλάξει.

Τα σχολεία μεγαλώνουν και ανθίζουν όταν υπάρχουν παιδιά και όταν οι νέοι άνθρωποι μένουν στον τόπο μας. Και για να μείνουν οι νέοι χρειαζόμαστε ανάπτυξη.

Μπορεί το μάρμαρο να είναι ένας τομέας επιχειρηματικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, αλλά εξ αιτίας αυτού αναπτύσσονται και επιβιώνουν και άλλοι κλάδοι, βρίσκουν δουλειά και άλλοι άνθρωποι.

Γι΄ αυτό έχει σημασία να στηρίξουμε όλους τους τομείς, για να συμβάλει ο καθένας, στο βαθμό που μπορεί, στην ανάπτυξη του τόπου μας».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 01:10