Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 03 Μαϊος 2012 19:36

Πρόταση του Π. Κουκουλόπουλου για το πετρέλαιο θέρμανσης

koukoulopoulos159«Η επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης σε όλους τους οικισμούς που έχουν μέχρι 2.000 κατοίκους, να γίνεται με μοναδικό κριτήριο τη γεωγραφική θέση, σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους των περιοχών αυτών». Αυτή την πρόταση κατέθεσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης, στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να...

συμπεριληφθεί στη σχετική ρύθμιση, η οποία αφορά τους κατοίκους των περιοχών που έχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χαμηλές θερμοκρασίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος «η επιστροφή φόρου απ΄ το πετρέλαιο θέρμανσης είναι εξασφαλισμένη με τη σφραγίδα και την υπογραφή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου», την οποία έχει ετοιμάσει ήδη το Υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση αυτή διαμορφώθηκε κατά τη σύσκεψη της 7ης Μαρτίου 2012, στην ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό την Προεδρία του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων.

Στη σύσκεψη αυτή εξετάστηκε το υψηλό κόστος που πλήρωσαν ήδη οι κάτοικοι των περιοχών με τις χαμηλές θερμοκρασίας, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί λόγω της προβλεπόμενης εξίσωσης των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, από τις 15 Οκτωβρίου του 2012.

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν του όλα τα δεδομένα, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάστηκε και ετοίμασε ήδη τη ρύθμιση για την επιστροφή φόρου, η οποία θα γίνεται με:

1. Εφαρμογή κριτηρίων εισοδήματος- περιουσίας

2. Εφαρμογή γεωγραφικών κριτηρίων.

Καταθέτοντας τη δική του πρόταση που αφορά τους κατοίκους των οικισμών μέχρι 2.000 κατοίκους, ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε πως «έτσι δίνουμε ένα σαφές μήνυμα στήριξης όλων αυτών των ανθρώπων που παραμένουν ακόμα στα χωριά μας, ασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα και την πραγματική παραγωγή. Το μήνυμα πως αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πραγματικά και στεκόμαστε δίπλα τους καθώς πιστεύουμε πως και μέσα απ΄ τη δική τους προσπάθεια θα καταφέρουμε όλοι μαζί να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Μαϊος 2012 19:40