Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 13:01

Επίσκεψη της Ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Πτολεμαϊδα

Στο πλαίσιο της προβολής του Δήμου Εορδαίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, υποδέχτηκε  την αναπληρώτρια Δήμαρχο Οδησσού Elena Pavlova, την επικεφαλής πολιτισμού και τουρισμού  ...

της Οδησσού Tetyana Markova μαζί με τουριστικούς πράκτορες της Ουκρανίας.
Η Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε όλο το επιτελείο για την επίσκεψη τους στο Mουσείο της Πτολεμαΐδας και συνεχάρη τον ΕΟΤ για την πρωτοβουλία δήλωσε πως είναι σημαντικές τέτοιες δράσεις, γιατί μπορούν να δημιουργήσουν  μελλοντικές συνεργασίες, με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Επίσης, βοηθούν στην ανάδειξη της πολιτιστικής, αλλά και πολιτισμικής κληρονομιάς των χωρών.

Η κ. Βρυζίδου στο χαιρετισμό της έκανε ουσιαστικά μια νοητή ξενάγηση σε κάθε άκρο της Εορδαίας, μιλώντας για τις φυσικές ομορφιές του τόπου, για τα τοπικά προϊόντα και το ιδιαίτερο στοιχείο της εξόρυξης του λιγνίτη, ενώ αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης, ξεχωριστά σε  κάθε τοπικό διαμέρισμα του Δήμου Εορδαίας, αλλά και στο αστικό κέντρο της Πτολεμαΐδας.

Στο χαιρετισμό της η αναπληρώτρια Δήμαρχος Οδησσού Elena Pavlova επισήμανε τις άριστες σχέσεις των δύο λαών που χάνονται στο βάθος του χρόνου, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένη από

τη φιλοξενία και το Μουσείο της Πτολεμαΐδας.

Από την πλευράς της η Θεοπίστη Κρυσταλλίδου ανέφερε πως " η προσπάθεια της δημοτικής αρχής είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Εορδαίας. Ένα από αυτά  είναι η γεωγραφική της θέση, στο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να αποτελέσει αφετηρία  για επισκέψεις σε κάθε σημείο της περιφέρειας.

Οι ξενοδοχειακές υποδομές είναι άρτιες και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες  και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Όπως επίσης και οι αθλητικές μας υποδομές μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες υψηλού επιπέδου, αλλά και την  προετοιμασία ομάδων. Τέλος, το ιδιαίτερο πληθυσμιακό μωσαϊκό της περιοχής δημιουργεί πολλαπλές πολιτισμικές εικόνες, με τα ήθη και τα έθιμα, πολλές επιλογές στις  γεύσεις και στα ακούσματα».
Η κ. Κρυσταλλίδου σημείωσε πώς το Μουσείο αποτελεί σημείο αναφοράς της προϊστορίας, της αρχαιότητας, της παράδοσης, αλλά και της τέχνης του σήμερα.
Ακολούθησε ξενάγηση των επισκεπτών στην Παλαιοντολογική πτέρυγα. καθώς επίσης και στην πτέρυγα της Δημοτικής Πινακοθήκης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 13:07