Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 22:47

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε δημοτική παράταξη που θα διεκδικήσει το Δήμο Εορδαίας

Το όνομα της παράταξης είναι ''Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας'' και συντονιστής ορίστηκε ο Αιμίλιος Μεντεσίδης. η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας ειναι η παρακάτω.

 

Πιστεύουμε πως η Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα στήριξης του κοινωνικού κράτους και φορέα παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης. Να αντισταθεί στη μνημονιακή υποταγή και την παράδοση των κοινωνικών  υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, για την οποία εργάζονται ο Φούχτελ και η «Ελληνο-Γερμανική συνέλευση» .

Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής  κρίσης  και βασικό στήριγμα του τοπικού –περιφερειακού σχεδιασμού. Με  άξονα το προοδευτικό αυτοδιοικητικό κίνημα, οφείλει  να οδηγήσει  στις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις ολόκληρης της δομής της τοπικής αυτοδιοίκησης , αντίστοιχες με τις απαραίτητες βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις στη δομή και τη λειτουργία του   κράτους.

Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσει φορέα κοινωνικής πολιτικής και αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου  και πρωταγωνιστή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δημιουργούμε λοιπόν με βάση τα παραπάνω, μια ανοιχτή,  προοδευτική-ριζοσπαστική Δημοτική παράταξη ,το «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑ Σ».

Κύριος στόχος μας είναι η ολοκλήρωση και η εφαρμογή ενός ισχυρού - συνεκτικού τοπικού πολιτικού σχεδίου που θα αντιπαρατίθεται στις μνημονιακές πολιτικές ,θα υπερασπίζεται το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης και τους εργαζομένους , θα προτάσσει την αλληλεγγύη και θα δίνει τη δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της τοπικής κοινωνίας.

Η προσπάθειά μας καθορίζεται  από τη δραματική ανάγκη άμεσης απάντησης της τοπικής κοινωνίας  στα "επενδυτικά" σχέδια της κυβέρνησης  και της Τρόικας  για την άλωση της ενέργειας- των νερών-των απορριμμάτων, από την απειλή  νέων απολύσεων και  περικοπών στους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές , από τις υποχρηματοδοτήσεις κοινωνικών δομών  (σχολείων, παιδικών σταθμών, νοσοκομείων) και από την υποβάθμιση της πόλης μας σε πόλη-παράρτημα.

Πτολεμαίδα 02-09-13

Συντονιστής:Μεντεσίδης Αιμίλιος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 22:56