Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 14:53

Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Θετικά εξελίσσεται η πορεία των έργων στο Δήμο Εορδαίας

Σειρά έργων που αφορούν στο Δήμο Εορδαίας ανακοίνωσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με επίκεντρο την προσθήκη νέας πτέρυγας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑΣ  ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» / ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε.

Το έργο αφορά στην επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κτιριολογικού προγράμματος και την αισθητική ενσωμάτωση των επεκτάσεων κρίθηκε αναγκαία η παρέμβαση σε τμήματα του Νοσοκομειακού Συγκροτήματος με στόχο και τη λειτουργική ενσωμάτωση των επεκτάσεων.

α. Παρέμβαση: «άμεση» επέκταση

- Επέκταση των Εξωτερικών Ιατρείων. Στην επέκταση αυτή ενσωματώνονται όλοι οι χώροι του κτιριολογικού προγράμματος που αφορούν στα εξωτερικά ιατρεία Νευρολογικού και Πόνου.

- Επέκταση του Παιδιατρικού Εξωτερικού Ιατρείου. Στην περιοχή του υπάρχοντος Παιδιατρικού Εξωτερικού Ιατρείου ενσωματώνονται όλοι οι χώροι του παιδοψυχιατρικού που επεκτείνουν και ολοκληρώνουν το παιδιατρικό εξωτερικό ιατρείο.

Και οι δύο αυτές επεκτάσεις γίνονται σε συνέχεια των υπαρχόντων λειτουργικών τμημάτων τα οποία με τους επιπλέον χώρους ολοκληρώνονται λειτουργικά. Προς διευκόλυνση των περιγραφών οι επεκτάσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν «άμεσες».

β. Παρέμβαση: «έμμεση» επέκταση

Οι υπόλοιπες απαιτήσεις του κτιριολογικού προγράμματος που μπορούσαν να οργανωθούν σχετικά αυτοτελώς καλύφθηκαν με τη δημιουργία της Νέας Πτέρυγας  και του Βρεφονηπιακού Σταθμού που για διευκόλυνση των περιγραφών χαρακτηρίστηκαν «έμμεση» επέκταση.

Η Νέα Πτέρυγα αποτελεί προσθήκη κτιριακού τμήματος η οποία λειτουργεί με την υποστήριξη των εξυπηρετήσεων του Νοσοκομείου.

Επίσης, δημιουργείται Μονάδα Χημειοθεραπείας για την εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού καρκινοπαθών της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας όπου διαπιστώνεται παντελής έλλειψη τέτοιων δομών.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός αποτελεί χωριστό κτίριο.  

Στο φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνεται η προμήθεια-εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Τέλος, η εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής – κατασκευαστικά σχέδια του έργου  αποτελεί συμβατική υποχρέωση του αναδόχου σύμφωνα με το σύστημα δημοπράτησης που περιγράφεται στον Κανονισμό Εκπόνησης Μελετών, Εκτέλεσης Έργων και συναφών Προμηθειών και Εργασιών ΔΕΠΑΝΟΜ.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Το έργο αφορά στη βόρεια είσοδο (είσοδος από Φλώρινα - Περδίκκα ) της πόλης της Πτολεμαΐδας. Συγκεκριμένα αφορά στο τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου μπροστά από τα οικοδομικά τετράγωνα 3α, 334, 340, 338, 341, 339, τον χώρο στον ΟΕΚ και στην νέα επέκταση του σχεδίου πόλεως Πτολεμαΐδας, την οδό Καραζάνου μπροστά από τα οικοδομικά τετράγωνα 3, 4, 5, 6, 7, 8, 337 και 338, την οδό Μανουηλάντων μπροστά από τα οικοδομικά τετράγωνα 7, 8, 9, 10, 18 και 34. Επίσης περιλαμβάνει τους κοινοχρήστους χώρους (πάρκο και παιδική χαρά) μπροστά στον χώρο του Ο.Ε.Κ.

Επίσης γίνεται διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων (πάρκο και παιδική χαρά). Τα πεζοδρόμια αποξηλώνονται και τοποθετούνται ψηφιδόπλακες σε συνδυασμό με σκαρπετσαριστά μάρμαρα και πλάκες όδευσης τυφλών από το όριο του ήδη υπάρχοντος κρασπέδου μέχρι τη ρυμοτομική γραμμή ενώ στο υπόλοιπο τμήμα τοποθετούνται κυβόλιθοι πάνω στο ήδη διαμορφωμένο ή νέο πεζοδρόμιο (και όπου χρειάζεται διαμορφώνεται) με πλάτος δεξιά και αριστερά από το υπάρχον κράσπεδο.

Περιλαμβάνει τις εξής εργασίες κατασκευής:

- Επιστρώσεων πεζοδρομίων (συνολικής επιφάνειας 15.797,21 Χ μ2),

- Προσβάσεων χώρων στάθμευσης οχημάτων επί των πεζοδρομίων

- Ενός χώρου αναψυχής (συνολικής επιφάνειας 1.180,00 μ2) πλήρη στην περιοχή των εργατικών κατοικιών με ένα κιόσκι  (επιφανείας 28,00 μ2), τέσσερα (4,00) παγκάκια από λιθοδομή με ξύλινη πέργκολα, τρία (3,00) κυκλικά παγκάκια περιτοίχισης δένδρων από λιθοδομή και μία (1,00) λιθόκτιστη βρύση, φυτεύσεις δένδρων χωρίς αντίστοιχη κοπή κανενός στο σύνολο του έργου.

- Ενός χώρου παιδικής χαράς για μικρότερες ηλικίες

- Κυκλικού κόμβου κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Οικοτροφείου με Μανουηλαντών

- Ηλεκτροφωτισμού πεζοδρομίων, χώρων αναψυχής και κυκλοφοριακών κόμβων με ανάλογα φωτιστικά σώματα και σε ανάλογους ιστούς.

- Σπορά νέων χώρων πρασίνου-χλοοτάπητα αλλά και άρδευση νέων και παλαιότερων

- Τοποθέτηση απορριματοδεκτών διάσπαρτα στα πεζοδρόμια αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΑΚ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ  / ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Η πρόταση αφορά στην ανάπλαση του αύλειου χώρου το Ε.Α.Κ. (Κλειστό Γυμναστήριο)  της πόλεως της Πτολεμαΐδας, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της. Στο χώρο του συγκροτήματος δραστηριοποιούνται πολλές αθλητικές ομάδες καθώς και σημαντικός αριθμός πολιτών για άθληση ή περίπατο. Τέλος αποτελεί έναν προορισμό σχολικών περιπάτων. Με την παρούσα πρόταση γίνεται σημαντική προσπάθεια ανακαίνισης των υφισταμένων υποδομών που διαθέτει το Ε.Α.Κ. και επέκτασής των ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης και αναψυχής για τον πληθυσμό της πόλης. Ειδική μέριμνα γίνεται για τον άρτιο ηλεκτροφωτισμό του περιβάλλοντα χώρου. Συγκεκριμένα:

- Δημιουργία περιπατητικών πλακόστρωτων διάδρομων σε όλη την έκτασή του.

- Το παλιό υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ αναβαθμίζεται με την προσθήκη ελαστικού αντικραδασμικού δαπέδου, με υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες και νέους προβολείς..

- Δημιουργούνται προκήπια με περιμετρικούς πάγκους προκειμένου να είναι πιο ξεκούραστη κι ευχάριστη η επίσκεψη στον χώρο.

- Κατασκευάζεται παιδική χαρά με σύγχρονο και ασφαλή εξοπλισμό οργάνων σε συνδυασμό με ελαστικό, αντικραδασμικό δάπεδο.

- Κατασκευάζονται πέργολες που επιτρέπουν τόσο την ξεκούραση των πολιτών.

- Κατασκευάζεται ειδικός χώρος για skate που επιτρέπει στους εφήβους της πόλης να συγκεντρώνονται και να αθλούνται κάτω από ασφαλείς συνθήκες και συνδυάζοντας δραστηριότητες.

Σε όλο το μήκος των διαδρόμων θα γίνει τοποθέτηση φωτιστικών και δέντρων, όπου αυτό είναι εφικτό.

- Με την εκτεταμένη δενδροφύτευση επιτυγχάνεται παράλληλα και η βελτίωση του μικροκλίματος σε ολόκληρη την περιοχή.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ  / ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Το έργο αφορά την αισθητική αναβάθμιση των εξωτερικών επιφανειών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Εορδαίας, καθώς και την κατάλληλη διαμόρφωση του στο εσωτερικό του.

Το έργο περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

α. Καθαιρέσεις:

- Καθαίρεση των επικεραμώσεων των υφιστάμενων στεγών.

- Καθαίρεση του ξύλινου φέροντος οργανισμού των υφιστάμενων στεγών με σκοπό τη διαμόρφωση δώματος σε όλες τις οροφές του κτιρίου.

- Καθαίρεση επιχρίσματος για την αποκάλυψη της εξωτερικής τοιχοποιίας στη θέση που πρόκειται να κατασκευαστεί μεταλλική πόρτα που θα εξασφαλίζει πρόσβαση στην ψευδοροφή του αμφιθεάτρου (από τη στάθμη του δώματος της οροφής του ισογείου με χρήση κινητής σκάλας).

- Καθαίρεση της εξωτερικής τοιχοποιίας που διαχωρίζει το στεγασμένο και μη στεγασμένο χώρο(δώμα από στέγη) στη στάθμη της οροφής του ισογείου και στη θέση που πρόκειται να κατασκευαστεί η προαναφερθείσα μεταλλική πόρτα.

- Αποξήλωση των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων από το στηθαίο των υφιστάμενων δωμάτων και από τις ράμπες των Α.Μ.Ε.Α, καθώς και αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων ασφαλείας των παραθύρων.

- Καθαίρεση της πλακόστρωσης των υφιστάμενων δωμάτων με σκοπό τη διαμόρφωση τους εκ νέου και καθαίρεση επιστέψεων των στηθαίων των δωμάτων και των ποδιών των παραθύρων.

- Αποξήλωση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων.

β. Κατασκευές

- Κατασκευή νέων στηθαίων ύψους μέχρι 1,00μ από οπλισμένο σκυρόδεμα περιμετρικά όλων των δωμάτων.

- Κατασκευή εσωτερικής δρομικής τοιχοποιίας με τα προβλεπόμενα ανοίγματα(βλέπε αντίστοιχο σχέδιο) και τα αντίστοιχα γραμμικά διαζώματα.

- Επένδυση των νέων εσωτερικών τοιχοποιιών με επιχρίσματα τριπτά-τριβιδιστά.

- Ορθομαρμάρωση των εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου.

- Επένδυση  των λαμπάδων των εξωτερικών κουφωμάτων με μάρμαρο.

- κ.α.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 14:55