Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 11:47

Ο Δ. Ζαραφίδης για τις εξαγγελίες του ΕΣΠΑ στην Πτολεμαϊδα

Στις 25/2/14 στο Δημαρχείο του Δήμου Εορδαίας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής μαζί με τη Δήμαρχο Εορδαίας κ. Βρυζίδου

και το Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδη ανακοίνωσαν σειρά έργων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2007-2013 τέτοια έργα ήταν:

1. Υποδομές του νέου οικισμού Κομάνου προϋπολογισμού 10εκ.€ (Μελέτη) το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Μετά την εκπόνηση των μελετών σε δύο μήνες , θα δημοπρατηθούν τα έργα και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2015. Ταυτόχρονα θα γίνει διαμόρφωση και ισοπέδωση του νέου οικισμού και θα πληρωθεί με το ποσό των 2 εκ.€ από το Δήμο Εορδαίας από τα χρήματα που προέκυψαν από την απαλλοτρίωση των κοινόχρηστων εκτάσεων του παλιού οικισμού Κομάνου.

2. Στη συνέχεια την ίδια μέρα υπεγράφη και η απόφαση της ένταξης του έργου «Μελέτη και έργα αποχέτευσης για την αποκατάσταση του Σουλού και της Λίμνης Βεγορίτιδας ».
Πρόκειται για τα χωριά Ανατολικό , Πεντάβρυσο, Περδίκα, Προάστιο ,Ασβεστόπετρα, Γαλάτεια ,Δροσερό , Ολυμπιάδα όπου θα γίνουν αφενός τα εσωτερικά δίκτυα , αφετέρου η διασύνδεση με τον βιολογικό Πτολεμαίδας. Επίσης Αγ. Χριστόφορος και Καρυοχώρι. Καθώς και η διασύνδεση των αγωγών των χωριών Αναρράχη , Εμπόριο , Μηλοχώρι και Φούφας με το εξωτερικό δίκτυο των χωριών Δροσερού, Γαλάτειας, Ολυμπιάδας και στη συνέχεια συνολικά την μεταφορά των όλων λυμάτων στον βιολογικό της Πτολεμαΐδας
Για όλα αυτά τα έργα αποχέτευσης των χωριών αυτών ο προϋπολογισμός ανέρχεται περίπου στα 23 εκ.€. Θα δημοπρατηθούν από την ΔΕΥΑ Εορδαίας το αμέσως προσεχές διάστημα. Και για να μη μακρηγορούμε μαζί με τα έργα της Ερμακιάς και τις μελέτες αποχέτευσης στο Ανατολικό, Μεσόβουνο, Κομνηνά , και Πύργους θα προχωρήσει η κατασκευή αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, το μεγαλύτερο έργο των περίπου 40 εκ. €.
Και ο κατάλογος συνεχίζει με τις αναπλάσεις στις εισόδους της πόλης και άλλων δρόμων, αναβάθμιση της Αγοράς , του Πνευματικού κέντρου κλπ.
Επειδή εμείς και μνήμη έχουμε και φωνή. Θυμόμαστε ότι αυτά τα προβλήματα πριν από 3 χρόνια ήταν και είναι ακόμη υπαρκτά.

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που αποφασίστηκε η απαλλοτρίωση του οικισμού του παλιού χωριού Κόμανος και το μόνο που έγινε ήταν μια ημιτελής εκκλησία με τα χρήματα της ΔΕΗ και τίποτε άλλο. Τα χρήματα των κατοίκων αναλώθηκαν όλο αυτό το διάστημα σε αγορές διαμερισμάτων στην Πτολεμαΐδα. Πότε θα γίνουν τα έργα υποδομής και ποιος Κομανιώτης θα πάει να χτίσει σπίτι εκεί στο χώρο του νέου οικισμού; Ο κοινωνικός ιστός πλέον του χωριού έχει διαρραγεί. Οι Κομανιώτες έχουν σκορπίσει μέσα στην Πόλη της Πτολεμαΐδας.
Και σαν να μην έφταναν αυτά βλέπουμε και τις προσλήψεις των πενταμήνων, εκατοντάδες στον αριθμό να περιφέρονται από εδώ και εκεί.
Διαμαρτυρόμαστε για την προσβολή αυτή. Οι πολίτες της Εορδαίας έχουν αξιοπρέπεια και ευφυΐα. Αντιλαμβάνονται ότι η Δήμαρχος χρησιμοποιεί την προκύρηξη αυτών των έργων για να καλύψει την απουσία βασικού επιτελικού σχεδιασμού για τον Δήμο, την ανεπάρκεια στην διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου και τον πανικό της μπροστά στην επικείμενη εκλογική ήττα της. Η κα Βρυζίδου απέτυχε σε όλα τα επίπεδα , πλην αυτών της παρουσίας της στα γλέντια και τις εκδηλώσεις των φορέων. Η Εορδαία έχει την απαίτηση για μία άλλη προοπτική, για μία άλλη πρόταση.

Καταθέτουμε αυτή την νέα πρόταση και δεσμευόμαστε ότι εμείς θα σεβαστούμε τον πολίτη, θα σταθούμε δίπλα του και θα υλοποιήσουμε το όραμά των πολιτών της Εορδαίας.
Παραδίδουμε αυτές τις πρακτικές στην χλεύη των πολιτών. Ο κος Δακής και η κα Βρυζίδου πλάθουν ένα δικό τους μύθο για τον εαυτό τους και το ανύπαρκτο έργο τους. Αυτοί αναζητούν την λήθη και εμείς την αλήθεια.
• Γιατί έρχονται 2-3 μήνες πριν τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και κάνουν αυτές τις εξαγγελίες;
• Υποτιμούν και ο κ. Δακής και η κ. Βρυζίδου τόσο τη νοημοσύνη των κατοίκων του Κομάνου αλλά και όλων των άλλων κατοίκων του Δήμου Εορδαίας;
• Τελικά ποιόν προσπαθούν να κοροϊδέψουν;
• Πέρασαν 3 χρόνια χωρίς να γίνει τίποτα και έρχονται τώρα να καθαρίσουν την «Κόπρο του Αυγεία» στο άψε σβήσε;
Εδώ δεν είναι Δήμος με 5 χωριά, εδώ είναι ο 2ος Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας .
Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την αλλαγή στον Δήμο.
Αυτήν την φορά δε θα καταφέρουν να μας κοροϊδέψουν.
Δεν θα τους αφήσουμε εμείς το «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ».
Λαέ της Εορδαίας άνοιξε τα φτερά σου και σήκωσε το ανάστημά σου.
Πάρε την τύχη στα χέρια σου. Έλα μαζί μας να αγωνιστούμε. Βάλε τέλος στο τέλμα και στην οπισθοδρόμηση .
Μην επιτρέψεις να χαθεί άλλος χρόνος πια.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 11:55