Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 19:37

Επίτιμος δημότης στο μαρτυρικό χωριό Μεσόβουνο ο πρόξενος της Ρωσίας Αλεξέι Ποπόφ

Επίτιμος δημότης Μεσόβουνου του Δήμου Εορδαίας ανακηρύχτηκε ο Γενικός Πρόξενος της  Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη  Αλεξέι Ποπόφ. Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας ,

πραγματοποιήθηκε στο μαρτυρικό χωριό το οποίο  οι Ναζί έκαψαν δύο φορές, μια το 1941και μια το 1944 ενώ εκτέλεσαν συνολικά 320 κατοίκους. Ανάμεσα στους νεκρούς του  δεύτερου ολοκαυτώματος του Μεσόβουνου το 1944, υπήρξαν και τρεις Σοβιετικοί στρατιώτες που αντιστάθηκαν σθεναρά μαζί με ομάδα ανταρτών όταν οι Ναζί με  ντόπιους συνεργάτες του «σώματος Γιώργου Πούλου» χτύπησαν το χωριό.   

«Η συμβολική τιμή στο πρόσωπό σας,  ανήκει στους Ρώσους στρατιώτες που θυσιάστηκαν σε αυτό τον τόπο, και αντανακλάτε  σε όλο το λαό της Ρωσίας» σημείωσε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης.

    Ο Γενικός πρόξενος της Ρωσίας μίλησε με θερμά λόγια για τους κατοίκους του Μεσόβουνου και τις σχέσεις φιλίας που έχουν αναπτύξει, αναφέρθηκε στο μνημείο που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του χωριού προς τιμήν των Ρώσων στρατιωτών και επεσήμανε ότι «η τιμητική διάκριση στο πρόσωπο του  αποτελεί φόρο τιμής στους Σοβιετικούς στρατιώτες, που πολέμησαν σε αυτόν τον τόπο, ενισχύοντας έτσι τις σχέσεις των δύο λαών». Για το πρόσωπο του Αλεξέι Ποπόφ μίλησε και ο Μητροπολίτης Πρεσπών κα Εορδαίας Θεόκλητος, στον οποίο αναγνώρισε ήθος, φιλοπατρία και αγάπη για την ορθοδοξία. 

πηγη: απε μπε| σ κου

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 19:39