Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 16:54

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πτολεμαΐδας συνεχίζονται οι αιτήσεις- εγγραφές

Συνεχίζονται ως την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 οι αιτήσεις-εγγραφές για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πρόκειται να δημιουργηθεί στην Πτολεμαΐδα

 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Εθελοντών του, απευθύνεται προς τους πολίτες για την στελέχωση της νέας γενιάς Εθελοντών. Η σύμπραξη της κοινωνίας και η προσφορά εθελοντικής βοήθειας ήταν ανέκαθεν στυλοβάτης και κινητήριος δύναμη για τον Ε.Ε.Σ.

            Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νέες εμπειρίες, να αποκτήσουν γνώσεις και να διευρύνουν τα ταλέντα και τις προσωπικές τους ικανότητες προσφέροντας τις υπηρεσίες τους μέσω του μεγαλύτερου  εθελοντικού οργανισμού στο κόσμο.

 

Γίνε Εθελοντής

Για να γίνει κανείς εθελοντής, μπορεί να μπει στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων Εγγραφής για νέους Εθελοντές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να συμπληρώσει την ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ. http://www.samareites.gr/nm.php?view=add

Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής για τη Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών και τη Σχολή Αυτοδυτών - Ναυαγοσωστών έχουν άνδρες και γυναίκες, με έντονη τη διάθεση Εθελοντικής Προσφοράς, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα και είναι από 16 έως 45 ετών και χωρίς προβλήματα υγείας που δεν θα τους επιτρέψουν να παρακολουθήσουν το σύνολο της εκπαίδευσης (πρακτική και θεωρητική). Υποχρεωτικά ο υποψήφιος Εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πρέπει να αποδεχτεί τις 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, καθώς και να ενημερωθεί για τον Κώδικα Δεοντολογίας του Εθελοντή Σαμαρείτη.

 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών  Διασωστών  και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που ξεκινά κάθε Οκτώβριο,  είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης.

Συνολικά, η βασική εκπαίδευση έχει διάρκεια 15 μήνες, που εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στα Τ.Ε.Π. των δημόσιων νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας και παράλληλα συμμετέχουν στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (υγειονομικές καλύψεις, αποστολές έρευνας και διάσωσης κ.α.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.

 

Με την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων-εγγραφών των νέων εθελοντών θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα συγκέντρωση γνωριμίας και συζήτησης για πλήρη ενημέρωση, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα μαθήματα βασικής εκπαίδευσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 17:00