Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 15:19

Διαγωνισμός ανακύκλωσης στην Πτολεμαϊδα με την συνεργασία της ΔΙΑΔΥΜΑ

     Ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ  Α.Ε. διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 2-3-2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας  εκδήλωση ,

προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών-Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» στα Σχολεία της Εορδαίας.  

     Υποδεχόμενος τους Καθηγητές και τους Δασκάλους ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης αφού τους  ευχαρίστησε για την παρουσία τους αναφέρθηκε στους στόχους της εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε στα Σχολειά μας , για να καλλιεργήσουμε την ιδέα της ανακύκλωσης και να αυξήσουμε τα υλικά τα οποία θα διαχωρίζονται στην Πηγή τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους , όσο και για να μειώσουμε το κόστος επεξεργασίας των απορριμμάτων το οποίο έχει διπλασιαστεί και θα πρέπει ως Δήμος  να μπορέσουμε να καλύψουμε την αυξημένη δαπάνη .

Σε αυτή την κατεύθυνση είχαμε την ιδέα να διοργανώσουμε ένα Διαγωνισμό στα Σχολεία μας , ένα Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης , το οποίο θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , με την απονομή των επάθλων στα διακριθέντα Σχολεία του Δήμου μας» .   

      Την πρωτοβουλία του Δήμου Εορδαίας χαιρέτησε η Κατερίνα Γιαννακούλα Περιβαλλοντολόγος και στέλεχος της ΔΙΑΔΥΜΑ , η οποία παρουσίασε το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 15:23