Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 10:01

Καταγγελία της Εργατικής αλληλεγγύης: "Μεταφέρουν με οχήματα της ΔΕΗ ψηφοφόρος τους"

Την ώρα που η  διοίκηση  της ΔΕΗ επικαλούμενη τα άσχημα οικονομικά της επιχείρησης θέλει να δώσει θερμοηλεκτρικές μονάδες παραγωγής σε ιδιώτες για να τις αναβαθμίσουν, λύση που καλοβλέπουν τοπικοί παράγοντες και εργοδοτικός συνδικαλισμός

 Την ώρα που η διοίκηση θέλει διακαώς να περικόψει μισθούς και θέσεις εργασίας όπως η διοίκηση του υποτομέα μεταφορών, που σκέφτεται να καταργήσει την βάρδια στην μεταφορά του προσωπικού στα ορυχεία και να την δώσει σε ιδιώτες, αναλογιζόμενη το μισθολογικό κόστος 6 εργαζομένων οδηγών που εργάζονται σε αυτές τις βάρδιες.

Την ίδια στιγμή δίνει« γη και ύδωρ» οδηγούς και οχήματα, σε εργαζόμενους του υποτομέα που είναι  υποψήφιοι και μέλη  του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και μάλιστα σε ώρα εργασίας, για να κουβαλούν ψηφοφόρους, εργαζόμενους από άλλους χώρους για να μπορέσουν να ψηφίσουν.

Αυτό δεν γίνεται προφανώς  για την διευκόλυνση της συνδικαλιστικής δράσης, γιατί θα έπρεπε να γίνει για όλες τις παρατάξεις του ίδιου σωματείου αλλά και για τις εκλογές άλλων σωματείων και όχι σε υποψήφιους μιας συγκεκριμένης παράταξης,  ενός σωματείου.

Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι ξεπληρώνουν Με αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες που προσέφεραν αυτά τα συνδικαλιστικά στελέχη και μέλη της παράταξης αυτής και του σωματείου από τον υποτομέα μεταφορών, που όχι μόνο σιώπησαν στις παραβιάσεις ωραρίων και στην πρόθεση παραπέρα εργολαβοποίησης του τομέα μεταφορών από μέρους της διοίκησης, αλλά και τραμπούκιζαν εκπρόσωπους άλλων σωματείων όταν  τα κατήγγειλαν και παραβρέθηκαν  σε έλεγχο του ΣΕΠΕ (επιθεώρηση  εργασίας)  και προβοκάρουν συναντήσεις με την διοίκηση.

Αυτές οι πρακτικές παραβαίνουν τον νόμο για τον συνδικαλισμό που ρητά αναφέρει «Απαγορεύεται στους εργοδότες να υποστηρίζουν ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση ή με οικονομικά ή  με άλλα μέσα»

Το συνδικάτο ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» ρωτά την διοίκηση και τον υπεύθυνο διευθυντή κ. Ζαραφίδη αν είναι γνώστης  αυτών των πραγμάτων και αν πρόκειται να επιληφθεί   επί του θέματος, ή οι διαξιφισμοί με μέλη του συγκεκριμένου σωματείου στα περιφερειακά συμβούλια παρουσία του υπουργού ήταν για το θεαθήναι;

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 10:05