Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 08:21

"Απέλυσαν εξι εργαζόμενους στο εργοτάξιο της 5ης μονάδας γιατί είπαν την αλήθεια στους ελεγκτές του ΙΚΑ" καταγγέλλει το συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ “ΜΕΚΑΤΕ” ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ V

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει την απόλυση 6 συναδέλφων από την εταιρία ΜΕΚΑΤΕ όπου εργάζονταν, στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.

Οι απολύσεις αυτές γίνονται με γνώση της ΤΕΡΝΑ η οποία είναι ανάδοχος του έργου και πρωτοστάτησε στην διάλυση του εργοταξιακού σωματείου παλιότερα με απολύσεις και διώξεις εργαζομένων που πρωτοστατούσαν στον αγώνα.

Οι συνάδελφοι σε επιτόπιο έλεγχο του ΙΚΑ για το πότε  εργάζονται, το ύψος του μεροκάματου,  κλπ δήλωσαν στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς την αλήθεια, δηλαδή ότι εργάζονται και τα Σάββατα και κάνουν και υπερωρίες. Το κλιμάκιο προφανώς κάνοντας έλεγχο διαπίστωσε παράβαση όποτε επίπληξε την εργοδοσία. Η απάντηση της εταιρίας απέναντι σε αυτό ήταν η άδικη και εκδικητική απόλυση των συναδέλφων.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης έχει προβεί σε δεκάδες καταγγελίες για τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, για την αδήλωτη εργασία των εργαζομένων τα Σάββατα. Οι συνάδελφοι χρειάζεται να αναρωτηθούν ποιος κερδίζει άραγε από αυτές τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, τον κλεμμένο ιδρώτα των ίδιων των εργατών.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς που τους βάζουν οι μεγαλοεργολάβοι όπως ή απλήρωτη υπερωρία και αδήλωτη εργασία τα Σαβ/Κυρ ή καθόλου εργασία το Σάββατο.

Οι εργαζόμενοι στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V πρέπει να οργανωθούν στο συνδικάτο, να αντιπαλέψουν τις εκδικητικές απολύσεις και να ζητήσουμε οργανωμένα να παρθούν πίσω.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 08:29