Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019 09:32

Περιοδεία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θανάση Χαστά στην Πτολεμαϊδα

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Θανάση Χαστά υποψήφιο περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας και την Χόλμπα Αντωνία, υποψήφια δήμαρχο στο δήμο Εορδαίας, επισκέφτηκε το τμήμα μαιευτικής του ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα την Πέμπτη 7 Μάρτη ανάμεσα σε άλλες δράσεις για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Οι υποψήφιοι συνομίλησαν με τις σπουδάστριες του τμήματος, οι οποίες εξέθεσαν μια σειρά προβλήματα που τις απασχολούν όπως το θέμα των συγχωνεύσεων, το φόβο τους ότι το τμήμα τους υποβαθμίζεται καθώς δεν υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές, οι εγκαταστάσεις δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τους ήδη υπάρχοντες σπουδαστές, πολλώ δε μάλλον να εγκατασταθούν τα δυο επιπλέον τμήματα. Όπως για παράδειγμα είπαν, πολλές φορές περιμένουν στη σειρά και τρώνε εκ περιτροπής καθώς ο χώρος του εστιατορίου είναι πολύ μικρός. Δεν υπάρχουν εστίες για σπουδάστριες που δεν έχουν τη δυνατότητα ενοικίου και καμία άλλη μέριμνα. Η εργασιακή ανασφάλεια και η απαξίωση του πτυχίου είναι άμεση.

Αυτά και άλλα πολλά σε μια περίοδο που το αφήγημα της κυβέρνησης ότι η εικόνα αλλάζει, τα μεγάλα λόγια για ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα παραμένουν μεγάλα λόγια. Καμία αναβάθμιση, καμία σιγουριά για το μέλλον. Εργασιακή περιπλάνηση στα πρότυπα της ΕΕ με βάσει τις απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσαν τις σπουδάστριες να τιμήσουν την 8η Μάρτη, την εργαζόμενη γυναίκα, τη νέα που παλεύει στο σχολείο, στη σχολή, τη νέα μητέρα, την απόμαχη της δουλειάς, με το να μη σκύβουν το κεφάλι. Να μην υποτάσσονται μπροστά σε παλιά και νέα διλήμματα μοιρολατρικά, ότι δεν γίνεται τίποτα, αλλά να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Στις ερχόμενες εκλογές Ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές αλλά και βουλευτικές όποτε προκύψουν, να ενισχύσουν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Να σταθούν στο πλευρό του Κόμματος γνωρίζοντας πως η ψήφος τους θα είναι σταθερά εκεί και την επόμενη των εκλογών, για την γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019 09:36