Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 09:51

Η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας προς τον δήμαρχο για την ανάληψη χρεών της ΔΕΥΑΕ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/02/2019 εισήχθη για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης το εξής θέμα: Ανάληψη χρεών από το Δήμο Εορδαίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Εορδαίας (ΔΕΥΑΕ)

Το χρέος ανέρχεται στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων και πλέον ευρώ και δημιουργήθηκε την περίοδο 1983-2010. Το επείγον του ανωτέρω θέματος ήταν ότι το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω ενός προγράμματος θα χρηματοδοτήσει όλους τους Δήμους για να εκλείψει η χρόνια αυτή εκκρεμότητα που αντιμετωπίζουν πολλές παρόμοιες επιχειρήσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) που στηρίζεται από το ΚΚΕ διαφώνησε να συζητηθεί προ Ημερήσιας Διάταξης ένα τόσο σοβαρό θέμα και μάλιστα χωρίς να υπάρχει γραπτή εισήγηση και ζήτησε αναβολή του θέματος.

Το θέμα πέρασε και η πλειοψηφία ψήφισε. Έχει περάσει ένας μήνας και σας ρωτάμε και παρακαλούμε να μας απαντήσετε γραπτώς:

  • Ποιο είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα και πόσο έχει προχωρήσει;
  • Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη εταιρεία του Δήμου είναι ανταποδοτική και οι καταναλωτές έχουν πληρώσει πως εξηγείται ότι έχει περιέλθει σ’ αυτή την κατάσταση;
  • Ποιοι ευθύνονται;
  • Μπορείτε να μας δώσετε τα απολογιστικά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας της ΔΕΥΑΕ σε σύγκριση με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς;

Επιτέλους πρέπει ο λαός της Εορδαίας να ενημερωθεί για τα πεπραγμένα της επιχείρησης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 09:54