Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 12:00

Παρουσίαση προγραμματικών θέσεων & υποψηφίων του συνδυασμού "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ"

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες   Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον συνδυασμό μας ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ που παρευρίσκεστε στην επίσημη παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων και υποψηφίων

για να δημιουργήσουμε μαζί τον Δήμο που μας αξίζει.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι τα στελέχη, οι υποψήφιοί μας , άνθρωποι της καθημερινότητας, επιστήμονες, επαγγελματίες, αγρότες, νέοι και νέες απ’ όλο το φάσμα της κοινωνίας. Ένας συνδυασμός ανεξάρτητος, χωρίς κομματισμούς και αντιπαραθέσεις.

Μας ρωτάνε ποια παράταξη πρεσβεύετε, πού ανήκετε.

Ε λοιπόν ανήκουμε στην κοινωνία και μιλάμε με όρους κοινωνίας γι’ αυτό θα πάμε βήματα μπροστά. Γιατί δεν είμαστε δεδομένοι σε κανέναν. Δίνουμε αναφορά μόνο στους πολίτες του δήμου μας.

 

Να σας παρουσιάσω λοιπόν τα στελέχη που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο μας.

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ελεύθερος επιχειρηματίας

ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, αγρότης - κτηνοτρόφος.

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ελεύθερος επαγγελματίας

ΑΠΑΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, καθηγητής φιλολογίας

ΔΑΒΙΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, αγρότης - κτηνοτρόφος

ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, χειρουργός οδοντίατρος

ΗΛΙΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, συνταξιούχος - σχεδιάστρια

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ασφαλιστικός σύμβουλος

ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ ΓΙΩΤΑ, εικαστικός - καθηγήτρια φυσικής αγωγής

ΚΑΤΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ελεύθερος επαγγελματίας

ΜΑΡΑΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, συνταξιούχος

ΜΑΥΡΙΚΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, αρχιτέκτων τοπίου με μεταπτυχιακή ειδίκευση στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό πόλεων και κτηρίων, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων

ΠΑΓΚΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, μηχανολόγος

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, αθλητής - ποδοσφαιριστής

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, συνταξιούχος

ΠΟΛΙΤΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, τεχνικός ορυχείων - στέλεχος ασφαλείας

ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, οικονομολόγος - σύμβουλος επιχειρήσεων

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, αγρότης - κτηνοτρόφος

ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΟΥ ΜΠΕΤΥ, καθηγήτρια αγγλικών

ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΡΟΥΛΑ, οικονομολόγος - φοροτεχνικός

ΣΠΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, χειρουργός ουρολόγος

ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ, Πτυχιούχος Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών

ΤΟΥΡΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ιδιωτική υπάλληλος

ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ, στέλεχος διοίκησης επιχειρήσεων

ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, συνταξιούχος - ιεροψάλτης

ΧΟΥΡΕΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, αγρότης

Έτσι θα πάμε μπροστά για την Εορδαία μας.

Χωρίς πολλά λόγια και ιδέες που τις περισσότερες φορές είναι αβάσιμες και χωρίς τεκμηρίωση.

Επιβάλλεται για τον Δήμο μας να έχουμε προτάσεις ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες.

Με αισιοδοξία, ρεαλισμό, συλλογικό πνεύμα και εθελοντισμό. Ενεργοποιούμε και κινητοποιούμε δυνάμεις, πρόσωπα, φορείς, συλλόγους και πολίτες.

Να πάμε μπροστά την Εορδαία, στη θέση που πραγματικά μας αξίζει.

Δεν είμαστε Κυβέρνηση για να σας πούμε τι κάναμε, έργα που όλοι επικαλούνται.

Δεν είμαστε Αντιπολίτευση για να εκδηλώνουμε συνεχώς άρνηση.

Δεν είμαστε εκλεγμένοι Αυτοδιοικητικοί για να απολογηθούμε για μια πόλη παρατημένη και τοπικές κοινότητες που είναι στο έλεος του Θεού.

Μιλάμε με όρους κοινωνίας γιατί μας ενδιαφέρει να καταστήσουμε τον Δήμο Εορδαίας ελκυστικότερο, με την εξωστρέφεια που θα προσδώσουμε.

Θα πετύχουμε τους στόχους μας αξιοποιώντας αλλά και ενισχύοντας το υπάρχον προσωπικό. Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές στην οργάνωση του Δήμου προς όφελος των πολιτών.

Στην κατεύθυνση αυτή δημιουργούμε:

- Γραφείο ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

- Γραφείο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, με γραμμή εξυπηρέτησης του Δημότη για άμεση επικοινωνία με το Δήμο, που θα λειτουργεί ως κόμβος συγκέντρωσης αιτημάτων / επισημάνσεων / παραπόνων των πολιτών και προώθηση τους στις αρμόδιες υπηρεσίες προς επίλυση.

- Τμήμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

- Γραφείο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Θέλουμε:

- Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και χρηστή διοίκηση.

- Σωστή οργάνωση και κατανομή προσωπικού.

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Να αγαπήσουμε τον τόπο μας , τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Δυτικής Μακεδονίας.

Να δημιουργήσουμε κανόνες που θα σέβονται οι πολίτες.

Κάνουμε ορθολογική ιεράρχηση των έργων βελτίωσης της ποιότητας ζωής και ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες. Αναβαθμίζουμε και ζωντανεύουμε τις γειτονιές στην πόλη, τις κοινότητες, τις εργατικές κατοικίες. Με καθαρά και φωτισμένα πάρκα. Να κάνουμε δική μας υπόθεση τον Δήμο Εορδαίας.

Η πόλη μας είναι επίπεδη, ας την κάνουμε την πιο σύγχρονη πόλη, μια πόλη ποδηλάτου. Με σωστή σήμανση, στάθμευση και καθαριότητα.

Σε αυτή την κατεύθυνση:

- Πρασινίζουμε τα πάρκα, βελτιώνουμε τις υποδομές αναψυχής, δημιουργούμε διαδρομές, ενοποιούμε τους χώρους αλλά και προετοιμαζόμαστε για καταστάσεις κρίσεων.

- Με αισθητικές παρεμβάσεις σε δημοτικούς χώρους.

- Με ρύθμιση του κυκλοφοριακού στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με σημεία στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων για την διευκόλυνση των επισκεπτών. Για να ζωντανέψουμε την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων εστίασης.

- Δημιουργούμε ελεγχόμενη στάθμευση με σύγχρονα παρκόμετρα καθώς και δημοτικό parking στο χώρο της λαϊκής αγοράς αλλά και στην είσοδο της πόλης, στο μεγάλο γήπεδο, δημιουργούμε πάρκο αναψυχής αλλά και χώρο parking.

- Συντήρηση και περιποίηση των δημοσίων χώρων. Υιοθέτηση δημόσιων χώρων και πάρκων από τα σχολεία και ομάδες εθελοντών. Συντήρηση και εκσυγχρονισμός των υπαρχουσών παιδικών χαρών.

- Βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε δρόμους, καταστήματα, δημόσιους χώρους και υπηρεσίες.

 

Ο δήμος και η πόλη του ηλεκτρισμού είναι ένας σκοτεινός δήμος.

- Επισκευή και τακτική συντήρηση όλου του δικτύου φωτισμού (λάμπες, κολώνες) για να έχουμε παντού ΦΩΣ, στις γειτονιές της πόλης και τα τοπικά διαμερίσματα.

- Τακτικός καθαρισμός των δρόμων και των κάδων απορριμμάτων. Τοποθέτηση περισσότερων κάδων ανακύκλωσης στην πόλη και τις κοινότητες.

- Συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις του Δήμου μας, προβαίνουμε σε άμεση στείρωση και περισυλλογή όλων των αδέσποτων και αναπτύσσουμε προγράμματα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Υποχρεώνουμε τους πολίτες που είναι κάτοχοι σκυλιών να εκδώσουν άδεια με αντίστοιχο τσιπάκι έτσι ώστε να έχουν αποκλειστικά την πλήρη ευθύνη. Προβαίνουμε σε τακτικό έλεγχο στην πόλη, από την δημοτική αστυνομία, για να μην έχουμε νέα αδέσποτα. Διεκδικούμε την αλλαγή της νομοθεσίας.

- Στηρίζουμε το έργο των εθελοντικών οργανώσεων.

- Ανασύροντας ένα θεσμό από το παρελθόν, τον εκσυγχρονίζουμε και αναδημιουργούμε τη «Βρύση της γειτονιάς», έτσι ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.

- Περίφραξη των πηγών που τροφοδοτούν τα υδραγωγεία με πόσιμο νερό, καθαρισμός των υδραγωγείων, εκσυγχρονισμός των συστημάτων καθαρισμού του πόσιμου νερού.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Ενίσχυση του ρόλου των πολιτιστικών συλλόγων καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

- Ανάδειξη και αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, σήμανση μονοπατιών και αξιοθεάτων, δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών.

- Αναβάθμιση του Παλαιοντολογικού - Ιστορικού Μουσείου, δημιουργία δικτύου δημόσιων και ιδιωτικών συλλογών.

- Δημιουργία Μουσείου Ενέργειας με ψηφιακή αποτύπωση των ορυχείων και της εξόρυξης του λιγνίτη και προσομοιωτή μονάδας παραγωγής ενέργειας.

- Αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και δημιουργία δικτύου βιβλιοθηκών στις κοινότητες σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους.

- Στήριξη της λειτουργίας του Τμήματος Μαιευτικής και της Σχολής Πυροσβεστών, διεκδίκηση νέων τμημάτων στο πλαίσιο ανασχεδιασμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

- Βελτίωση των σχολικών κτιρίων, αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων, στήριξη και ανάδειξη του έργου της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

- Συντήρηση, βελτίωση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου, τένις, του κολυμβητηρίου. Αθλητικές υποδομές του Δήμου προσβάσιμες σε όλους και στην υπηρεσία των συμπολιτών μας.

- Ολοκλήρωση των πολιτιστικών υποδομών σε όλες τις κοινότητες.

- Στήριξη πολιτιστικών / αθλητικών φεστιβάλ και προσέλκυση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

- Δημιουργία προγραμμάτων άθλησης για όλους με ειδικά προγράμματα για τα βρέφη, τα παιδιά, τη γυναίκα, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Δυτική Μακεδονία η ανεργία βρίσκεται στα ύψη λόγω και της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ ΑΕ. Εδώ και χρόνια μπήκαμε στη μεταλιγνιτική περίοδο. Ο Δήμος Εορδαίας πλήττεται άμεσα λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας.

ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και με τις αναπτυξιακές κινήσεις μας θα έρθουν νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας. Με απλοποίηση των διαδικασιών που θα διευκολύνουν τον επιχειρηματικό κόσμο. Απαιτείται διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, επιστήμονες και εμπόρους, για να χαράξουμε την πολιτική μας και τις δικές μας στοχεύσεις ως Δήμος Εορδαίας, με ολοκληρωμένες μελέτες, για να έχουμε προστιθέμενη αξία και οφέλη.

Τι θα κάνουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

- Συντονισμός του γραφείου προγραμματισμού με τις τεχνικές υπηρεσίες, που πρέπει να είναι στελεχωμένες και αν χρειαστεί αξιοποιώντας εξωτερικούς συνεργάτες.

- Παρέχουμε στα στελέχη την τεχνολογική υποδομή που χρειάζεται.

- Ανάπλαση του χώρου της λαϊκής αγοράς και αναβάθμιση των υποδομών για τη στήριξη των παραγωγών / επαγγελματιών και των καταναλωτών.

- Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Εμπορικού Πολύκεντρου για επιχειρηματικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

- Ενίσχυση και στήριξη των εμπορικών γιορτών σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τις τοπικές επιχειρήσεις.

- Ενίσχυση του θεσμού της Εμποροπανήγυρης, ανασχεδιασμός σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες με στόχο την αύξηση των συμμετοχών και της επισκεψιμότητας.

- Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της ΑΕΒΑΛ και εκμίσθωση σε εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις.

- Ίδρυση γραφείου υποστήριξης επιχειρήσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Δήμο Εορδαίας.

- Στήριξη των συνεταιρισμών και των παραγωγών για την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

- Δημιουργία τουριστικής ταυτότητας και προγράμματος τουριστικής προβολής.

- Ενίσχυση του αγροτουριστικού άξονα ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ και ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, με ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων μέσα από ένα σύγχρονο τουριστικό οδηγό.

- Στήριξη και αναβάθμιση των εμπορικών εκθέσεων.

- Συντήρηση δικτύων άρδευσης, μέριμνα για τους αγροτικούς δρόμους.

- Περισσότερες αρδευόμενες εκτάσεις, με μικρά σύγχρονα φράγματα για την εξυπηρέτηση των αγροτών και κτηνοτρόφων.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

- Χρηστή οικονομική διαχείριση.

- Τεχνολογική αναβάθμιση και διασύνδεση όλων των υπηρεσιών.

- Ψηφιακές υπηρεσίες στη διάθεση του δημότη και του επιχειρηματία.

- Εκπαίδευση, κατάρτιση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου.

- Επαναδραστηριοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

- Καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

- Ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των τοπικών κοινοτήτων.

 

ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

- Στήριξη της λειτουργίας του Μποδοσάκειο Νοσοκομείου και των ιατρείων στις κοινότητες.

- Δημιουργία ενός αξιόπιστου Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Πρόνοιας, στελεχωμένου με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

- Ενίσχυση του προγράμματος κοινωνικής φροντίδας «Βοήθεια στο Σπίτι».

- Λειτουργία γραφείου συμβουλευτικής για το άτομο και την οικογένεια.

- Ίδρυση κέντρου υποστήριξης για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας (διαμονή, ψυχολογική και νομική υποστήριξη).

- Σύσταση μονάδας κοινωνικής επανένταξης φυλακισμένων, απεξαρτημένων, κλπ.

- Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Ιατρείου για τους οικονομικά ασθενέστερους, συσσίτια για απόρους σε συνεργασία με την Εκκλησία, τους κοινωνικούς φορείς και τον Καλό Σαμαρείτη.

 

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

- Μέτρα για την ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την προώθηση της εκπαίδευσης, της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής ένταξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

- Προώθηση της αειφορίας, που ενσωματώνει άμεσους και μακροπρόθεσμους στόχους, τοπικές και διεθνείς δράσεις.

- Βασικοί στόχοι της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για τον Δήμο Εορδαίας θα αποτελούν:

  • Περιβαλλοντική πολιτική.
  • Αναβάθμιση του δημόσιου αστικού χώρου.
  • Επίλυση της αστικής κυκλοφορίας.
  • Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια.
  • Δομές στήριξης της εναλλακτικής οικονομία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
  • Δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Πως θα διοικήσουμε τον Δήμο Εορδαίας.

Ανατρέποντας νοοτροπίες που έχουν γίνει κατεστημένο δημιουργώντας μια άλλη πραγματικότητα για το Δήμο Εορδαίας.

  • Ο Δήμαρχος δεν είναι ένας απομονωμένος τοπικός άρχοντας στο απυρόβλητο. Πρέπει να είναι ανοιχτός στους πολίτες, να συζητάει, να αφουγκράζεται, να ακούει ιδέες που ίσως είναι καλύτερες από αυτές που αρχικά είχε στο μυαλό του, να έχει το σθένος να παραδέχεται τα λάθη του.
  • Ο Δήμαρχος μπορεί να εκλέγεται από την πλειοψηφία, αλλά οφείλει να είναι Δήμαρχος όλων των πολιτών και να αποφασίζει με αξιοκρατία, απαλλαγμένος από πελατειακές σχέσεις.
  • Οι Αντιδήμαρχοι πρέπει να λογοδοτούν στην κοινωνία για το έργο που έχουν κληθεί να φέρουν εις πέρας. Πρέπει να βρίσκονται κοντά στον πολίτη και τα προβλήματά του και να αποδεικνύουν καθημερινά ότι προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να είναι αποτελεσματικοί.
  • Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είναι άνθρωποι που έχουν κάνει καριέρα τη συμμετοχή τους στα κοινά. Μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς. Αρκεί να έχει όρεξη, όραμα και τη διάθεση για ειλικρινή ενασχόληση με τα προβλήματα του τόπου μας.
  • Ο Δήμος Εορδαίας δεν είναι κάτι απρόσωπο. Δεν είναι μόνο η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο. Είμαστε όλοι όσοι ζούμε σε αυτόν τον τόπο και οι αλλαγές γίνονται με τη συμμετοχή όλων.
  • Ο Δημότης δεν είναι κάποιος που έχει αποκλειστεί από τις αποφάσεις που λαμβάνονται για το μέλλον του και απλά περιμένει τη δράση της δημοτικής αρχής. Ο Δημότης Εορδαίας θέλουμε να είναι συμμέτοχος και συνυπεύθυνος για ό,τι αφορά τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Σας ευχαριστώ!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 12:06