Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 08:20

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΟΛΕΜΑΙΔΑΣ «η πόλη γιορτάΖΕΙ»: Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τα παιδιά του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

400 έργα παιδιών για την παιδιατρική κλινική.

            Η «Υψικάμινος» σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα γίνει  στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας την Πέμπτη, 18/4/2019 και ώρα 14:00 π.μ. παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Το 3ο Φεστιβάλ Πτολεμαίδας « η πόλη γιορτάΖΕΙ» για άλλη μια φορά καινοτομεί καλώντας τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κοζάνης να συμμετέχουν στην δράση «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τα παιδιά του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου».

Το κάλεσμα προς τα σχολεία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ανταποκρίθηκαν περισσότερα από είκοσι σχολεία της περιοχής και ο αριθμός των έργων που θα χαρίσουν τα παιδιά στο νοσοκομείο ξεπερνά τα 400!!!

Η επιτυχία αυτού του καλέσματος δεσμεύει την «Υψικάμινο» στην καθιέρωση της δράσης «Τα παιδιά ΖΩγραφίζουν...» , με στόχο όχι μόνο να δώσει ζωή και να ομορφύνει ένα χώρο, αλλά να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να τα κάνει ενεργούς πολίτες με διάθεση για προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Το  ότι η τέχνη επηρεάζει νου και συναισθήματα είναι γεγονός αδιαμφησβήτητο. Συνεπώς, όχι μόνον αγγίζει αλλά και κινεί τον ψυχικό κόσμο του ατόμου. Αυτό έχει  αποτελέσει αντικείμενο ενασχόλησης των φιλοσόφων εδώ και αιώνες. «Ανιδιοτελή ευαρέσκεια» είχε αποκαλέσει την επίδραση ενός αριστουργήματος τέχνης ο Ιμάνουελ Καντ, ενώ ο Βάλτερ Μπένιαμιν μιλούσε για την αύρα του πρωτότυπου. Αποτελεί όμως και ένα μέσο επικοινωνίας και έκφρασης για τα παιδιά. Μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να εκφράσει τα συναισθήματα του, να ανασύρει κάποιες εμπειρίες αλλά ακόμα και να το βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων. Μέσω της ζωγραφικής το παιδί μπορεί πιο εύκολα να αντιμετωπίζει τις συναισθηματικές του συγκρούσεις και αυτό ως αποτέλεσμα συμβάλλει στην ταχύτερη και υγιέστερη ανάπτυξη του.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την βράβευση όλων των σχολείων και των συλλόγων που συμμετείχαν στην δράση.

 

Συντονισμός και οργάνωση δράσης: Πολιτιστικός Σύλλογος «Υψικάμινος» σε συνεργασία με το εργαστήρι Ζωγραφί-ΖΩ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 08:25