Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 20:41

Eυρεία συζήτηση στις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων Εορδαίας για Ημέρα Μνήμης της 19ης Μαΐου

Πραγματοποιήθηκε χθες, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, η ημερίδα  με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανοίγοντας τον κύκλο των επετειακών εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν οι πολιτιστικοί - ποντιακοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής Εορδαίας για να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης της 19ης Μαΐου.

Προσκεκλημένοι οι κ.κ. Βλάσης Αγτζίδης (Διδάκτορας της Ιστορίας του ΑΠΘ), Θεοδόσης Κυριακίδη (Διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας) και Δημήτρης Κούρτης (Δικηγόρος & υποψήφιος διδάκτορας Διεθνούς Δικαίου του ΑΠΘ) ενώ το συντονισμό της συζήτησης είχε ο κ. Θέμης Απατσίδης (Εκπαιδευτικός, Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Βερμίου). Ο κ. Κυριάκος Χατζηκυριακίδης (Επίκουρος καθηγητής επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ) λόγω σοβαρού προβλήματος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Οι ομιλητές, στις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους, ανέπτυξαν το ιστορικό πλαίσιο αλλά και τις σύγχρονες προεκτάσεις της Γενοκτονίας των Ελλήνων. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με που ακολούθησε των εισηγήσεων, απαντήθηκαν κρίσιμα ερωτήματα που σχετίζονται με τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν στην ημερίδα και συνεχίζουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων  το Σάββατο 4 Μαΐου και ώρα 19:00, στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, με την παρουσίαση του βιβλίου «Μάρτυρες...100 χρόνια μετά» και του ντοκιμαντέρ «Η μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη.

Με εκτίμηση

Η Οργανωτική Επιτροπή

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 20:45