Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 07:02

"Πυροτέχνημα της δημοτικής αρχής" η εξαγγελία δωρεάς ελικοπτέρου δηλώνει η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας την Τρίτη 23 Απρίλη, ο Δήμαρχος κ. Ζαμανίδης προέβη στην εξαγγελία της δωρεάς από τον δήμο στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

ενός ασθενοφόρου ελικοπτέρου αξίας περίπου 350 χιλ. € και επιπλέον χορηγία 100 χιλ. € για την αγορά  εξοπλισμού για τις κλινικές.  

Είναι γεγονός ότι η περιοχή της Εορδαίας στερείται, με ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου υγείας, της 3ης ΥΠΕ, ενός ολοκληρωμένου συστήματος διασωστικών μέσων, κυρίως σε ότι αφορά τα πληρώματα, το έμψυχο δυναμικό, τους άνδρες και τις γυναίκες του ΕΚΑΒ που καθημερινά δίνουν τη μάχη της διάσωσης, των διακομιδών. Σε ότι αφορά τα υλικά μέσα επανειλημμένα έχουν γίνει παρεμβάσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ τόσο σε δημοτικά συμβούλια, στο περιφερειακό συμβούλιο αλλά και στη Βουλή, για το στόλο των ασθενοφόρων που χρειάζεται άμεσα συντήρηση, νέα οχήματα, σύγχρονο εξοπλισμό σε αυτά, εγκαταστάσεις συντήρησης κλπ.

 Το κόστος για όλα τα παραπάνω είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που ανακοινώθηκε για την αγορά και συντήρηση του ελικοπτέρου. Πρόκειται για ένα πυροτέχνημα της δημοτικής αρχής το οποίο απέχει μακράν από τις πραγματικές ανάγκες του συστήματος διάσωσης-διακομιδών και στόχο έχει τη δημιουργία εντυπώσεων. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ με ανακοίνωση του σωματείου τους γνωμοδοτούν για τις πραγματικές ανάγκες.

 Τα χρήματα αυτά προέρχονται από το «ματωμένο» πλεόνασμα του Δήμου. Λέμε ότι είναι «ματωμένο» γιατί είναι προϊόν άγριας φορολογίας των δημοτών, η οποία έρχεται να προστεθεί στους άμεσους- έμμεσους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ κλπ που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια στο κράτος αλλά και περικοπές κοινωνικών δαπανών και υπηρεσιών προς τους δημότες.   

Η χρόνια υποχρηματοδότηση έχει τις συνέπειες της στα νοσοκομεία και σε όλες τις δομές, νοσοκομεία και Κ.Υ. της περιοχής μας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του λαού μας.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε άστοχη και άκαιρη την δωρεά του δήμου Εορδαίας και καλούμε το λαό της περιοχής να παλέψει ώστε:

Να γίνει αύξηση των δαπανών για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μη χρειάζεται να γίνονται δωρεές από δήμους και ιδιώτες στα νοσοκομεία

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ

Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες υλικοτεχνικών υποδομών, διασωστικών μέσων και εγκαταστάσεων που χρειάζεται η περιοχή μας.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό δεν είναι εμπόρευμα.

 

 

Λαϊκή Συσπείρωση

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 07:05