Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 20:49

Συλλαλητήριο υπό βροχή στην Πτολεμαΐδα για την απολιγνιτοποίηση της δυτικής Μακεδονίας

Υπό καταρρακτώδη βροχή ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα το συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, των Ενεργειακών δήμων και φορέων της Δυτικής Μακεδονίας στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

«Ο σχεδιασμός για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων ως το 2028 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και το «ανάθεμα» που θα πέσει πάνω στην περιοχή από την βίαιη απολιγνοτοποίηση, θα συναντήσουν  τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων της επιχείρησης αλλά και της κοινωνίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.  Συμπλήρωσε ότι οι τοπικές κοινωνίες της δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης  «δε θα ανεχθούν αποφάσεις που θα ερημώσουν ολόκληρες περιοχές, θα καταδικάσουν το μέλλον των κοινωνιών που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας». Μίλησε ακόμη για τις  απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αλλά  και το συλλαλητήριο που οργανώνει την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης από το βήμα της συγκέντρωσης επανέλαβε ότι «πρέπει να υπάρξει από την κυβέρνηση ένα Ειδικό Αναπτυξιακό σχέδιο και ειδική μεταχείριση για τη Δ. Μακεδονία, ώστε να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας» ενώ μίλησε και «για τις περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν στους χώρους των παλαιών η και ημιτελών ορυχείων».

Ο δήμαρχος της Πτολεμαΐδας Παναγιώτης Πλακεντάς ανέφερε ότι «κάποιοι αποφάσισαν την απολιγνιτοποίηση για εμάς χωρίς εμάς χωρίς πρόταση κα σχέδιο, απλά με μια δήλωση του πρωθυπουργού μίλια μακριά από την Ελλάδα». Αναφερόμενος στην κυβέρνηση πρόσθεσε ότι «μιλάνε για το κλείσιμο των μονάδων το 2028, αλλά εννοούν το 2023 χωρίς φυσικά να μας πουν τι θα γίνει με την νέα μονάδα την Πτολεμαΐδα 5 που ακόμη κατασκευάζεται». Μίλησε για το πρόβλημα των τηλεθερμάνσεων που θα αντιμετωπίσουν οι τρεις μεγάλοι δήμοι της περιοχής καθώς και τις μετεγκαταστάσεις οικισμών που πρέπει να γίνουν και συμπεριλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της ΔΕΗ.

Χαιρετισμό στην συγκέντρωση απεύθυναν ο πρόεδρος του δικτύου Ενεργειακών δήμων της χώρας δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φλώρινας αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 21:31