Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 12:39

Την παύση των εργασιών στο εργοτάξιο κατασκευής της 5ης μονάδας της ΔΕΗ εξ αιτίας του κορονοϊού ζητά το ΕΚ Πτολεμαϊδας

Την παύση εργασιών στο εργοτάξιο κατασκευής της 5ης μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ζητά με επιστολή του από την ανάδοχο εταιρία του έργου ΤΕΡΝΑ

αλλά και από τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Πτολεμαΐδας Τάσος Τσιλφίδης. Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ανέφερε ότι «καθημερινά συνωστίζονται στις πύλες εισόδου και εξόδου του εργοταξίου 1.700 άτομα χωρίς κανένα προσωπικό προστατευτικό μέτρο, ενώ το ίδιο φαινόμενο παρουσιάζεται στο εστιατόριο και την καντίνα του εργοταξίου». Ο κ. Τσιλφίδης  επισημαίνει ότι σε ορισμένα σημεία ο χώρος για τους εργαζόμενους είναι περιορισμένος και προσθέτει ότι «για την προστασία της υγείας των εργαζομένων είναι ανάγκη να σταματήσουν οι εργασίες για ορισμένο χρονικό διάστημα».

Ο επικεφαλής του εργοταξίου της ΤΕΡΝΑ  Δημήτρης Σαγιάννης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ εξήγησε ότι «η εταιρία έχει εξειδικεύσει όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης για τον κορονοϊό που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση στην καθημερινή ζωή του εργοταξίου άδω και τρεις εβδομάδες». Ανέφερε ότι καθημερινά «συνεδριάζει τετραμελής επιτροπή που έχει συσταθεί εντός του εργοταξίου» που αποτελείται από τον τεχνικό ασφαλείας, τον ίδιο και άλλα  δύο υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας, όπου συζητιούνται τα προβλήματα με αφορμή την εφαρμογή των μέτρων για τον καροποιό,  ενώ έχουν ενημερωθεί αναλυτικά και όλες οι υπεργολαβικές εταιρίες για την τήρηση των κανόνων που πρέπει να ισχύουν. Απέκλεισε κάθε σκέψη σε ότι αφορά την παύση εργασιών στο εργοτάξιο της 5ης μονάδας λέγοντας ότι «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», και πρόσθεσε ότι κάποιοι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ορισμένοι από τους 350 υπαλλήλους των γραφείων του εργοταξίου «προσφέρουν την εργασία τους από το σπίτι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με τους τεχνίτες και εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή».

Παραδέχθηκε ότι κατά την ώρα προσέλευσης των 1.700 εργαζομένων στο εργοτάξιο στην πύλη εισόδου όπου γίνεται ο έλεγχος των στοιχείων υπάρχει συνωστισμός, ενώ το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται  σε μικρότερο βαθμό το κατά την έξοδο τους από το εργοτάξιο. «Δεν μας αρέσει ως εξέλιξη, αλλά έχουμε δώσει εντολή να αραιώσουν οι έλεγχοι κατά την ώρα της πρωινής προσέλευσης, ενώ στις καντίνες και το εστιατόριο του εργοταξίου όπου παρατηρείται συνωστισμός τις ώρες του διαλλείματος δώσαμε εντολή να μαζευτούν τα τραπέζια και οι καρέκλες ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο της συνάθροισης ατόμων».

Τέλος ο κ. Σαγιαννης  σημείωσε ότι οι 1700 εργαζόμενοι που ανήκουν στην ΤΕΡΝΑ άλλα και σε δεκάδες μικρές εργοληπτικές εταιρίες εργάζονται σ’ένα χώρο 800 στρεμμάτων όπου εκτελούνται οι  εργασίες κατασκευής της μονάδας.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ|Σ κΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 12:42