Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 17:14

Δημοτικό ιατρείο από εθελοντές αποφάσισε το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Εορδαίας

Tην λειτουργία  Δημοτικού Ιατρείου στο χώρο του  Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Δ.Ε.Η, αποφάσισε πριν από λίγο στην έκτακτη συνεδρίαση του

το  Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας. Σύμφωνα  με την απόφαση το Ιατρείο θα λειτουργεί από Ιατρούς της πόλης που θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες του, με άμεσο στόχο της αποσυμφόρηση των Εξωτερικών Ιατρείων του Μποδοσάκειου νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας που σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τα περιστατικά κορονοϊού στην Δυτική Μακεδονία.

 Σύμφωνα με τον δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, στo Δημοτικό Ιατρείο θα λειτουργήσει παράλληλα και Κέντρο Αιμοδοσίας για τις ανάγκες του τμήματος Αιμοδοσίας του νοσοκομείου της πόλης.

Αποφασίστηκε ακόμη να βρίσκονται σε επιφυλακή οχήματα τόσο του δήμου όσο και ιδιωτών για την μεταφορά και εξυπηρέτηση πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες της περιοχής. Στο δήμο θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή πληροφόρησης των πολιτών ενώ ο δήμαρχος σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες έκανε μεταφορά στην ημερομηνία λήξης των λογαριασμών του δήμου κατά ένα μήνα.

Τέλος αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κατασκευάστρια εταιρία της 5ης μονάδας της Πτολεμαΐδας να προχώρηση στην θέσπιση αυστηρότερων μέτρων προστασίας και πρόληψης των εργαζομένων στο εργοτάξιο

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, εκτός των μελών του Οργάνου, συμμετείχαν ο Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, ο Δ/ντής της Παιδιατρικής Κλινικής Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Δημήτριος Κυφωνίδης, η εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης Ελισάβετ Δερβενιωτάκη, οι ιδιώτες ιατροί και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλης Μήγκος.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ |Σ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 17:17