Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 12:29

Στον Εισαγγελέα Κοζάνης για τις συνεχιζόμενες εργασίες στο εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας 5. Έκκληση του δημάρχου να σταματήσουν τώρα οι εργασίες

του Σπύρου Κουταβα

Τον κώδωνα του κινδύνου από την συνεχιζόμενη λειτουργία του εργοταξίου κατασκευής της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα 5,

έκρουσαν από κοινού ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας Τάσος Τσιλφίδης.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην αναστολή εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής της μονάδας, εξήγησε ότι εγκυμονούνται κίνδυνοι από τις συνεχιζόμενες εργασίες όπου 1300 εργαζόμενοι συνωστίζονται καθημερινά στις εισόδους και εξόδους του εργοτάξιο, στο χώρο εστίασης, καθώς και σε άλλους χώρους που έρχονται μαζικά σε κοντινή επαφή» και προειδοποίησε ότι ενδεχόμενο κρούσμα κορανοϊού σένα τέτοιο χώρο «θα’αταν υγειονομική βόμβα για την πόλη». Να σημειώσουμε ότι στις δεκάδες υπεργολαβικές εταιρίες που έχουν εγκατασταθεί στο εργοτάξιο υπάρχουν αρκετοί από την περιοχή της Εορδαίας.

 Ο  δήμαρχος ανέφερε ότι  σε συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο «έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ενημέρωσης, διαλόγου και συνεννόησης  με τους αρμόδιους φορείς, την ανάδοχο εταιρία ΤΕΡΝΑ, τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάση, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, άλλα και τον υφυπουργό για θέματα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά». 

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας Τάσος Τσιλφίδης δήλωσε ότι μόλις χθες απέστειλε επιστολή στον Εισαγγελέα Κοζάνης όπου εξιστορεί την κατάσταση που επικρατεί στο εργοτάξιο και «ζητά την παρέμβαση του ως προς την τήρηση της νομιμότητας και των μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου». Πρόσθεσε ακόμη ότι «ζήτησε από τον Εισαγγελέα να παρέμβει υπέρ της αναστολής των εργασιών στο εργοτάξιο».

Η παύση των εργασιών στο εργοτάξιο είναι ειναι σύνθετο θέμα εξ αιτίας των  νομικών και οικονομικών διατάξεων που είναι αποτυπωμένες στην σύμβαση, ανάμεσα στον ανάδοχο εταιρία και την ΔΕΗ. Ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου αποκάλυψε ότι «η ανάδοχος εταιρία μπορεί να πληρώσει τους 250 εργαζομένους της που απασχολεί στο έργο σε μια 20ήμερη  αναστολή εργασιών», κάτι που όπως είπε «δεν μπορούν να πράξουν οι υπεργολαβικές εταιρείες που απασχολούν τους υπόλοιπους 1.100 εργαζόμενους του εργοταξίου.

Τέλος ο δήμαρχος Εορδαίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υποστήριξη στο αίτημα του δήμου που είχε απ’όλους τους βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης, ενώ σχολίασε ως θετική  την χθεσινοβραδινή απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου όπου ζητείται «η 15 ενήμερη αναστολή των εργασιών στο εργοτάξιο της μονάδας».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 12:34