Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 09:41

Διαμαρτυρία εξω απο το δημαρχείο Εορδαίας ενάντια στην «απολιγνιτοποίηση»

Την ώρα που πραγματοποιούνταν η κινητοποίηση, στο δημαρχείο λάμβανε χώρα η συνάντηση του Κ. Μουσουρούλη, συντονιστή του Σχεδίου «Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης»

των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη περιοχή, με τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό, ο ερχομός του Κ. Μουσουρούλη στην περιοχή προμηνύει ένταση της επίθεσης σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, καθώς τα δισ. ευρώ από το ταμείο «δίκαιης μετάβασης» προορίζονται για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Δημοτικές αρχές, περιφερειακή αρχή, καθώς και οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές που το προηγούμενο διάστημα παρουσιάζονταν ως "αγωνιστές", κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου ώστε να παζαρέψουν χρήματα για τους ντόπιους επιρρηματικούς ομίλους. Αποδέχονταν εξαρχής το σχέδιο "απολιγνιτοποίησης"», επισημαίνει.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα απολύτως από αυτούς που θέλουν να κυριαρχήσει σιγή ιχθύος για να περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, τονίζει το Συντονιστικό και καλεί όσους συλλόγους, φορείς και εργατικά σωματεία δεν αποδέχονται η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας να γίνει κρανίου τόπος και οι εργαζόμενοι να γίνουν σύγχρονοι σκλάβοι με καταπατημένα εργασιακά δικαιώματα, να συγκρουστούν με τα πολιτικά και οικονομικά σχέδια που «στόχο έχουν να στρώσουν με ροδοπέταλα τον δρόμο σε μια χούφτα εταιρείες για να πλουτίζουν σε βάρος μας».

Για τη συνέχεια του αγώνα ενάντια στην «απολιγνιτοποίηση» και τον συντονισμό της δράσης, το Συντονιστικό οργανώνει σύσκεψη σωματείων και φορέων την Τρίτη 23 Ιούνη, στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 09:43