Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 14:47

Πέρασε τα τέστ αξιολόγησης το εργαστηριο φυσικοχημικών αναλύσεων του Κέντρου Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΠΕ)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος και η αξιολόγηση του εργαστηρίου φυσικοχημικών αναλύσεων του Κέντρου Περιβάλλοντος, με έδρα στην Πτολεμαΐδα,

από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ). Η ομάδα των ελεγκτών επιβεβαίωσε ότι το εργαστήριο συνεχίζει να εφαρμόζει ένα αποτελεσματικό Σύστημα Ποιότητας. Έτσι, εξακολουθεί να διατηρεί τη διαπίστευση του σε συνολικά 20 παραμέτρους και τη δειγματοληψία υδάτων. 

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε ότι η γραπτή τεκμηρίωση του συστήματος, η εφαρμογή του από το προσωπικό, η χρήση κατάλληλων μεθοδολογιών μετρήσεων και εκτίμηση αποτελεσμάτων μέτρησης, η τεχνική επάρκεια του προσωπικού και οι εγκαταστάσεις, συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις  του προτύπου ISO/IEC17025:2017 και του ΕΣΥΔ.

Το ΚΕ.ΠΕ. έχει ως αντικείμενο του τον έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ποιότητας υδάτων, των υγρών αποβλήτων, των τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων και τον ποιοτικό έλεγχο εδαφών. Συνεχίζει να διατηρεί τις περισσότερες διαπιστευμένες παραμέτρους, σε εργαστηριακό επίπεδο, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με πλήρη εξοπλισμό και υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό. 

Η Πρόεδρος Όλγα Πουταχίδου, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του ΚΕ.ΠΕ., ευχαριστούν θερμά όλους τους Δήμους, φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες, οι οποίοι συνεργάζονται και στηρίζουν αυτή την τοπική προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 14:53