Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 14:36

Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας μαζί ενα ακόμη Σχολείο, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurostat

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διοργάνωσε, από τον Οκτώβριο 2020 έως τον Μάρτιο 2021, τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική»,

ο οποίος εντάσσεται στη στρατηγική της για την «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα» και υποστηρίζεται από την εκπαιδευτική κοινότητα της Χώρας.

Χθες, 22 Απριλίου 2021, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των δύο ομάδων, για κάθε κατηγορία (Γυμνάσια και Λύκεια), που θα συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική.

Πέντε ομάδες, από κάθε κατηγορία, που αναδείχτηκαν από το ελληνικό σκέλος του Διαγωνισμού, κλήθηκαν να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ένα βίντεο, στην αγγλική γλώσσα, στο οποίο, χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία, πραγματεύτηκαν το θέμα «Πληροφόρηση και παραπληροφόρηση: Oι επίσημες στατιστικές σε έναν κόσμο που ξεχειλίζει από δεδομένα», που ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Το κοινό, με την ψήφο του, μέσω του Βραβείου Κοινού, επέλεξε τη μία από τις δύο ομάδες, κάθε κατηγορίας, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Η δεύτερη ομάδα προέκυψε βάσει αξιολόγησης από την Επιτροπή Αξιολόγησης του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού.

Οι ομάδες που διεκδίκησαν και κέρδισαν τη συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική είναι οι ακόλουθες:

Κατηγορία Α: Λύκεια

 

 

Σχολική μονάδα

 

Όνομα ομάδας

 

Video

 

Γενικό Λύκειο Νέας Βύσσας Έβρου

BYSSATEAM

https://www.youtube.com/watch?v=bHhO

wT2cTV8

Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βαρβακείου Σχολής Αττικής

ΚΛΜ

https://www.youtube.com/watch?v=Lt17e 0hjtQ0

 

Κατηγορία Β: Γυμνάσια

 

 

Σχολική μονάδα

 

Όνομα ομάδας

 

Video

 

4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας Κοζάνης

ΑΝΔΗΜΑ

https://www.youtube.com/watch?v=vpEMj nA-SM0

Γυμνάσιο Ομίλου Σχολείων Βιωματικής Μάθησης Θεσσαλονίκης

STATAFSΑ2

https://www.youtube.com/watch?v=7d3D 0Eoogyo

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Πανελλήνιο και για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2021.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 14:44