Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 09:41

Γιάννης Καραβασίλης : Τα γεγονότα μας δικαιώνουν

Ενα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος πρέπει να παρέχει στους πολίτες του, τα βασικά ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΥΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΕΡΟ.
Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει στη χώρα μας γιατί εμείς οι πολίτες έχουμε μεγάλη ανοχή χωρίς να απαιτούμε τα βασικά προς για την Ζωή.
Ας ξεκαθαρίσουν πρώτα τα κόμματα εάν η ενέργεια είναι κοινωνικό ΑΓΑΘΟ.
Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν πρέπει να είναι εξαρτημένο από ξένα καύσιμα και κράτη γιατί έχει εθνικές προεκτάσεις, γιατί είναι αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το κόστος Ζωής, την καθημερινότητα μας, την παραγωγική διαδικασία και την οικονομία, από τα αγροτικά προϊόντα έως το ψωμί, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα μέσα μεταφοράς, έως τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, κυρίως όμως τα εθνικά μας θέματα και την εξάρτηση μας από αλλά καύσιμα και κράτη.
Γιαυτό η ενέργεια ή ΔΕΗ είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την χώρα μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Γαλλία με την EDF κατέχει το 88,4% της Ενέργειας, όπως και στην Ιταλία η ENEL το 69,17%.
Η βιασύνη του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να κλείσουν νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο που έθετε ως όριο η ΕΕ για μηδενικό αποτύπωμα 2050, είναι αδικιολογητη και εκ του πονηρου, μας έβαλε σε περιπέτειες ως χώρα και ως Δυτική Μακεδονία και Αρκαδία.
Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ, την αδικιολογητη αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος που ήρθε από την αύξηση του φυσικού αερίου εδώ και 3μηνες γιατί ως χώρα με βίαιο και αναίτιο τρόπο επιβάλουμε την Απολιγνιτοποίηση κλείνοντας όλες τις Λιγνίτες Μονάδες και έχοντας ως βάση παραγωγής του ρεύματος το Φ. Α. στο 65% της παραγωγής και τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά.
Και ήρθε ο πόλεμος με την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία για να νιώσουμε όλοι μας με την Ακρίβεια που καλπάζει, την μεγάλη ανάγκη λειτουργίας όλων των λιγνιτικών μονάδων, για να εξασφαλίσουν καταρχήν την ασφάλεια στον ασφαλή εφοδιασμό της χώρας με ενέργεια, αλλά και την ρύθμιση της αγοράς με φθηνό ρεύμα, γιατί ακόμα και με την αγορά των ρύπων είναι κατά πολύ φθηνότερες οι λιγνιτικές μονάδες σε σχέση με το φυσικό αέριο και είναι αυτές που καθορίζουν την τιμή του ρεύματος.
Και ενώ βλέπουμε αγαπητοί φίλοι μου όλες οι υπόλοιπες κυβερνήσεις των κρατών όπως Γερμανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ισπανία, Ιταλία, να αναθεωρούν την ενεργειακή τους πολιτική παρατεινοντας έτη περαιτέρω την λειτουργία των Ανθρακικών μονάδων, εμείς ως χώρα έχουμε αδικιολογητη ΕΜΜΟΝΗ που σε κάθε περίπτωση δεν είναι ΑΘΩΑ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ...
Ήρθε η ώρα που όλοι μας πρέπει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, έξω και πέρα από κόμματα και παρατάξεις και να απαιτήσουμε φθηνότερο κόστος ζωής.
Μία κραυγή αγωνίας
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 09:44