Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 09:00

Καλλιόπη Βέττα: "Να στελεχωθεί άμεσα η Δ.Ε.ΤΗ.Π. για να εξασφαλιστεί ότι η τηλεθέρμανση θα είναι προσιτή και απρόσκοπτη"

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης  Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα:

 «Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στην Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας – Δήμου Εορδαίας».
 
Η ερώτηση βασίζεται στην από 7.11.23 επιστολή της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας – Δήμου Εορδαίας, (Δ.Ε.ΤΗ.Π.) αναφορικά με το αίτημα για προσλήψεις τακτικού προσωπικού.

Ειδικότερα, στην επιχείρηση διαπιστώνονται σημαντικές ελλείψεις σε οργανικές θέσεις, καθώς λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων υπάρχουν 14 κενά, τα οποία  προοπτικά θα αυξηθούν έτι περαιτέρω, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι τα 56 έτη.

Με απόφαση του εποπτεύοντα φορέα, του Δήμου Εορδαίας, υποβλήθηκε αίτημα από το Υπουργείο Εσωτερικών για κάλυψη με τακτικό προσωπικό για 11 θέσεις ΙΔΑΧ, στους κλάδους ΠΕ Μηχανικών και ΔΕ Τεχνικού.

Όπως αναφέρει η Βουλευτής, η λειτουργία της τηλεθέρμανσης, με απρόσκοπτο και οικονομικό τρόπο, απαιτεί τακτικό και εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικά σε μια περίοδο όπου οι απαιτήσεις είναι αυξημένες λόγω του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων και της συνεπακόλουθης αναγκαιότητας ανάληψης δράσεων για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σήμερα και αύριο, η κ. Βέττα θα βρίσκεται στην 38η Διεθνή έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2023 στην Θεσσαλονίκη, όπου και θα απευθύνει χαιρετισμό ως Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ..

Γραφείο Βουλευτή

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 09:03