Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 15:38

Με αντλίες θερμότητας θα θερμοψύχεται το Βαρβούτειο Ωδείο Πτολεμαΐδας

Οι 4 αντλίες θερμότητας αντικατέστησαν τον υπάρχοντα λέβητα πετρελαίου και μαζί με το σύστημα τηλεθέρμανσης αποτελούν

ένα υβριδικό σύστημα θέρμανσης σύγχρονων τεχνικών προδιαγραφών, με σκοπό την κάλυψη των θερμικών αναγκών του κτιρίου, την βελτιστοποίηση των συνθηκών θερμικής άνεσής του, καθώς επίσης και την ελαχιστοποίηση του κόστους θέρμανσης. 

Το υβριδικό σύστημα θέρμανσης ελέγχεται κεντρικά από ένα ελεγκτή που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου απαντώντας σε μία από τις βασικές του πτυχές, την διατομεακή ενεργειακή βελτιστοποίηση. Ο ελεγκτής λαμβάνοντας τις μεταβλητές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για την αντλία θερμότητας και του ζεστού νερού για το δίκτυο τηλεθέρμανσης, θα χρησιμοποιεί  την πιο κατάλληλη και συμφέρουσα πηγή θέρμανσης. 

Ο Δήμος Εορδαίας και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος (CluBE), εταίροι του έργου, συντόνισαν τη διαδικασία από την αρχή και έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα εργαλείο, η αξιοποίηση του οποίου θα επιτρέψει στον Δήμο Εορδαίας να είναι πρωτοπόρος στα ενεργειακά θέματα της χώρας, προσελκύοντας μελλοντικά και άλλες επενδύσεις καινοτομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 15:42