Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 11:33

Επιασαν δουλειά τα γεωτρύπανα στο έργο της νέας βιβλιοθήκης Κοζάνης (βίντεο)

vivliot-ergasΥπήρξαν σοβαρές διαφωνίες ανάμεσα στον Εργολάβο και τον Δήμο Κοζάνης

Ξεκίνησαν οι εργασίες του εργολάβου στο χώρο όπου αναμένετε να κατασκευασθεί το νέο κτίριο της βιβλιοθήκης του δήμου Κοζάνης. Χθές συνεργεία του εργολάβου με ειδικά γεωτρύπανα ξεκίνησαν να ενισχύουν το υπέδαφος με τσιμεντοενέσεις και ειδικές ατσάλινους ράβδους για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην γύρω περιοχή κατά την διάρκεια της κατασκευής του κτιρίου.

Η πολύμηνη καθυστέρηση, μετά τον πανηγυρικό τόνο που είχαμε στην υπογραφή της σύμβασης, προέκυψε από το γεγονός ότι ο δήμος Κοζάνης από δική του αστοχία δεν προέβλεψε στην μελέτη με βάση της οποίας έγινε ο διαγωνισμός, εργασίες σκυροδέτησης και γεωδαισίας του χώρου. Τα συνεργεία έπρεπε να σκάψουν σε 12 μέτρα βάθος, όμως ουδείς προέβλεψε δαπάνες για την γεωδαισία των πρανών που θα μπορούσαν να ολισθήσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα στο περιβάλλοντα χώρο αλλά και στα συνεργεία που εργάζονται στο σημείο. Υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες, μάλιστα προς στιγμή απειλήθηκε και η ίδια η κατασκευή του έργου αφού κανείς δεν αναλάμβανε την ευθύνη του να βρεθεί αξιόπιστη λύση. Τελικά φαίνεται ότι συμφωνήθηκε οι επιπλέον δαπάνες που θα γίνουν για την γεωδαισία του εδάφους και των τοιχίων θα χρηματοδοτηθούν από τον κωδικό που προβλέπει τα απρόβλεπτα του έργου.

 

{youtubejw}jz7rntgaffE{/youtubejw}

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 11:47