Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012 15:14

Μια ιστοσελίδα για την προστασία των υπό εξαφάνιση γλωσσών

{dmotion}xrotkt{/dmotion}

 

Η προστασία των χιλιάδων γλωσσών ανά τον πλανήτη που με το πέρασμα των χρόνων κινδυνεύουν να εξαφανιστούν αποτελεί το skop;o της νέας ιστοσελίδας της Google, Endangered Languages Project.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 3.000 υπό εξαφάνιση γλώσσες, η τεκμηρίωση των οποίων είναι εξαιρετικά σημαντική για να διατηρήσουμε τις πολιτιστικές μας διαφορές, να τιμήσουμε τους παλαιότερους και να δώσουμε δύναμη στους νεότερους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Google.

Η πρωτοβουλία της Google έχει σκοπό να παράσχει στους ενδιαφερόμενους ένα χώρο, όπου μπορούν να αποθηκεύουν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για τις εν λόγω γλώσσες.

Μέχρι στιγμής η συμμετοχή στην ιστοσελίδα είναι πολύ μεγάλη, με τους χρήστες να δημοσιεύουν κάθε είδους σχετικό υλικό, από χειρογράφα του 18ου αιώνα μέχρι και σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας με χρήση ήχου και video.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της Google, σε μερικούς μήνες τα ηνία του project θα αναλάβει το Ινστιτούτο Γλωσσικής Τεχνολογίας και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του ανατολικού Michigan.

πηγή-tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012 15:17