Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 11:44

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

altΣε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί του Βελβεντού από την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους μετά την σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Λίγες μόλις μέρες μετά την έναρξη της συγκομιδής το χαλάζι, που σύμφωνα με τους αγρότες έφτανε σε μέγεθος ακόμα και λεμονιού, σάρωσε τα πάντα καταστρέφοντας όχι μόνο τους καρπούς αλλά και τα δένδρα. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Νίκος Κουτλιάγκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του VETO 91fm, τόνισε πως οι «πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πάνω από το 70% του κάμπου υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή».

Τεράστιο όμως πρόβλημα, όπως σημείωσε, δημιουργείται και με τις εξαγωγές καθώς «αυτή τη στιγμή είμαστε ξεκρέμαστοι και πρέπει να καταβάλουμε έναν αγώνα να πείσουμε τους πελάτες μας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, να μην μας κλείσουν τις πόρτες τους. Αυτό θα σημαίνει μεγάλη καταστροφή». Αναφορικά με την τοποθέτηση των αντιχαλαζικών διχτυών ο κ. Κουτλιάγκας τόνισε πως «επειδή υπάρχουν μικρά κτήματα και πολυκερματισμένος κλήρος καθίσταται αδύνατη και ασύμφορη η τοποθέτησή τους». Εξάλλου όπως ανέφερε κάποιοι παραγωγοί που εντάχθηκαν από πέρυσι στο πρόγραμμα ακόμα δεν πληρώθηκαν την επιδότηση (το κόστος ανέρχεται σε 2.000 ευρώ το στρέμμα και η επιδότηση φτάνει το 60%).
Αίτημα των παραγωγών παραμένει να ενταχθεί η περιοχή στο πρόγραμμα εναέριας κάλυψης με βομβαρδισμούς στα σύννεφα πριν υπάρξει χαλαζόπτωση. Από σήμερα το απόγευμα ξεκινάνε οι δηλώσεις των ζημιών από τους παραγωγούς και στο τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις και η καταγραφή από τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ. Τις επόμενες μέρες οι εκπρόσωποι των αγροτών θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.    

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΛΙΑΓΚΑ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100621_koutliagkas{/mp3}

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΓια το θέμα μίλησε και ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου που τόνισε πως η καταστροφή είναι τεράστια και στην παραγωγή, και στο φυτικό κεφάλαιο αλλά και στις εξαγωγική δραστηριότητα των συνεταιρισμών.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100621_stergiou{/mp3}

 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 11:49