Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 13:35

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος στο vetofm: ''Ειναι ρεαλιστικό η περιοχή να διαθέτει δική της Συμφωνική Ορχήστρα'' (ηχητικό)

dimopoylos_panΓια τις εκδηλώσεις και ειδικότερα το ορατόριο που έγραψε για τα 100 χρονα της απελευθέρωσης της Κοζάνης μίλησε στο Vetofm ο Πιανίστας Παναγιώτης Δημόπουλος. Το Ορατόριο με την επωνυμία «Εκατόμπεδον» θα παρουσιασθεί σε πανηγυρική ατμόσφαιρα σήμερα το βράδυ στις 21:30 στην Αίθουσα Τέχνης. Γράφτηκε μετά από παραγγελία του Δήμου,

ειδικά για την ημέρα της επετείου. «Εκατόμπεδον» ονομάζονταν ο ναός των 100 βημάτων που προϋπήρχε στη θέση του Παρθενώνα και καταστράφηκε από τους Πέρσες. Το ορατόριο περιδιαβαίνει τα 100 χρόνια της ελεύθερης Κοζάνης, ανά δεκαετία και παρουσιάζεται από ορχήστρα, μικτή χορωδία, σολίστες και αφηγητές. Συνολικά οι μουσικοί, τα μέλη της Ορχήστρας οι αφηγητές και η χορωδία ξεπερνούν τα 100 άτομα και συμμετέχουν επαγγελματίες ακόμη και από την Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Η συναυλία θα έχει γενική είσοδο 5 €.

 

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος μίλησε με θέρμη για το έργο του και τους συντελεστές που εργάζονται εθελοντικά ώστε να παρουσιασθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε άλλο σημείο τόνισε την ανάγκη η πόλη και η ευρύτερη περιοχή να προβεί σε τομές και πρωτοβουλίες που θα δημιουργούσαν νέα δεδομένα στα μουσικά πράγματα. Ανέφερε ότι είναι ρεαλιστικό σχέδιο η περιοχή να διαθέτει Συμφωνική Ορχήστρα, γιατί έχει τους μουσικούς που θα μπορούσαν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Σημείωσε ότι ''τα Σεμινάρια μουσικής θα συνεχισθούν ελπίζοντας ότι με την προσέλευση μουσικών από διαφορετικές περιοχές και χώρες σε σύντομο χρόνο θα καταφέρουν να δημιουργήσουν μια σταθερή αναφορά και αξία για την πόλη''.

Μ' ενθουσιασμό υποστήριξε την άποψη οτι ''ο μουσικός πλούτος της πόλης με τους επαγγελματίες που η φήμη τους και η δραστηριότητα τους έχει περάσει τα Ελληνικά σύνορα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα'' .

Τέλος ο Παναγιώτης Δημόπουλος τους επόμενους μήνες θα περιοδεύσει σε συναυλίες στην Σκωτία ενώ αργότερα θα ηχογραφήσει δουλειά του σε συναυλία στο Μιλάνο της Ιταλίας.

H συνέντευξη του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Vetofm

{mp3}121011_dimopoylospanag{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 13:56