Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 14:51

Στον αέρα η διαθεσιμότητα – στο προσκήνιο 15.000 απολύσεις (ηχητικό)

Ypalliloi_613147591Ο Πρόεδρος του Συλ.Υπαλ. Περιφ. Δυτ. Μακεδονίας Δημήτρης Καραθανάσης μίλησε στο ραδιόφωνο του Veto 91.0 fm

Στον πάγο έχει μπει η διαθεσιμότητα, με τις διαδικασίες υπαγωγής υπαλλήλων στο μέτρο να παραμένουν στον αέρα παρά το γεγονός ότι χθες έληξε τυπικά και η προθεσμία για την αποστολή των διαπιστωτικών πράξεων από τους επικεφαλής του φορέων του Δημοσίου (υπουργούς, περιφερειάρχες, δημάρχους κ.ά.).

Κανένα επίσημο στοιχείο για τον αριθμό των υπαλλήλων δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη εφαρμογής του νόμου. Είναι χαρακτηριστικό πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφεύγει να δώσει οποιαδήποτε εικόνα ακόμη και για τις λίστες από τα υπουργεία, ανεξάρτητα δηλαδή από τους δήμους όπου υπάρχει εμπλοκή.

Την απειλή της απαίτησης από την τρόικα για 15.000 απευθείας απολύσεις επαναφέρει πάντως στο προσκήνιο το υπουργείο, προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα υλοποίησης της διαθεσιμότητας 2.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους που - όπως σημειώνουν - εντάσσεται και στα προαπαιτούμενα μέτρα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έσπευσε χθες να διαχωρίσει το θέμα της διαθεσιμότητας με εκείνο της υπαγωγής σε αυτοδίκαιη αργία για τους επίορκους υπαλλήλους, μετά και τις πιέσεις που καταγράφονται για ευνοϊκότερη αντιμετώπισή τους από διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΑΓΩΓΗ

Από την πλευρά τους και οι αιρετοί εμφανίζονται έτοιμοι για δυναμικότερες αντιδράσεις έναντι του μέτρου. Στο πλαίσιο αυτό, αγωγή εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου για το θέμα της διαθεσιμότητας εργαζομένων προτίθεται να καταθέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που επιβεβαίωσε χθες πως δεν θα στείλει ονόματα.

Η σχετική πρόταση για αγωγή που έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εγκρίθηκε από το σώμα και σήμερα αναμένεται να γίνει συνάντηση με νομικούς, προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές ενέργειες προς τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Παράλληλα, με επιστολή που θα σταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμος ζητά την αναστολή εφαρμογής της εγκυκλίου για τουλάχιστον τρεις μήνες. Οπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μπουτάρης, με βάση τα προβλεπόμενα, ο δήμος στερείται υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, χωρίς όμως να απαλλάσσεται από την καταβολή του 75% των αμοιβών τους, ενώ τίθεται και θέμα αντισυνταγματικότητας.

 

Η συνέντευξη του Δ. Καραθανάση στο Veto 91.0fm

{mp3}121127_Kara8anashs{/mp3}

πηγή-tanea.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 15:00