Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 10:36

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

altΓια τα στελέχη της Κυβέρνησης και τα διοικητικά στελέχη του Δημοσίου:

         Καμία αύξηση μισθού και μείωση των πρόσθετων αμοιβών, επιδομάτων και αποζημιώσεων του Πρωθυπουργού, των Υπουργών, των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων κατά 10%.

         Αναθεώρηση της οροφής των αποδοχών των Προέδρων των Ανεξάρτητων Αρχών. Οροφή εφεξής θεωρούνται οι αποδοχές ΓΓ Υπουργείου με προσαύξηση έως 20% ανάλογα με ειδικές συνθήκες και ειδικά προσόντα.

         Οροφή στις αμοιβές Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων για τις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ. Οροφή θεωρούνται οι αποδοχές ΓΓ Υπουργείου με προσαύξηση έως 20% ανάλογα με ειδικές συνθήκες και ειδικά προσόντα.

         Μείωση έως και 50% της αμοιβής των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων (για μη εισηγμένες ΔΕΚΟ). Αντίστοιχη τακτική επιδιώκεται και στις εισηγμένες επιχειρήσεις που ελέγχονται από το δημόσιο.

         Καμία επιχείρηση που ελέγχεται από το Δημόσιο δεν θα χορηγήσει μπόνους.

Για τους υπαλλήλους του Δημοσίου:

         Αναστέλλεται η χορήγηση αύξησης σε όλα τα μισθολόγια του δημοσίου, αλλά χορηγείται η εισοδηματική ωρίμανση σε όσους τη δικαιούνται.

         Αναστέλλεται η (τιμαριθμική) αναπροσαρμογή σε όλα τα επιδόματα που προβλέπεται.

         Τα επιδόματα και οι πρόσθετες αποζημιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων μειώνονται κατά 10%.

         Δεν μειώνονται το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών, η οικογενειακή παροχή και τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όσους τα δικαιούνται.

         Μειώνεται το όριο των υπερωριών κατά 30%.

         Καταργείται η αμοιβή/αποζημίωση για τους δημοσίους υπαλλήλους που συμμετέχουν σε Ομάδες/Επιτροπές Εργασίας. Αποζημίωση θα προβλέπεται μόνο για συμμετοχή εμπειρογνωμόνων εκτός δημοσίου τομέα.

         Τροποποιείται το νομικό πλαίσιο περί οδοιπορικών εξόδων (οι νέες διατάξεις μειώνουν σημαντικά τις δαπάνες για αποζημιώσεις, μετακινήσεις, διανυκτερεύσεις και αυξάνουν τα χιλιομετρικά όρια που δικαιολογούν πρόσθετη αποζημίωση).

Υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα:

         Στην εισοδηματική πολιτική του στενού δημοσίου τομέα θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα μισθολόγια των ΔΕΚΟ, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ (αναδρομικά από 1/1/2010).

Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου:

         Χορηγείται αύξηση 1,5% σε όλες τις συντάξεις έως 2.000 ευρώ.

Εξειδίκευση της εισοδηματικής πολιτικής για το 2010

Οι κανόνες που διέπουν την εισοδηματική πολιτική για τους εργαζόμενους του Δημοσίου για το 2010 είναι οι εξής:

         χορήγηση μόνο της μισθολογικής ωρίμανσης στο βασικό μισθολόγιο,

         καμία μείωση στο κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και στα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών, την οικογενειακή παροχή και τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όσους τα δικαιούνται.

         10% μείωση στα άλλα επιδόματα και 20% μείωση στο επίδομα «ταχείας διεκπεραίωσης» των δικαστικών

Πολιτική προσλήψεων

         Αναστολή όλων των προσλήψεων για το 2010 (με μερική εξαίρεση στους τομείς υγείας, παιδείας και ασφάλειας). Η αναστολή προσλήψεων για το 2010, όπως περιγράφεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δεν θα οδηγήσει σε ματαίωση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών διορισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: in.gr, Newsroom ΔΟΛ

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 10:54