Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 12:18

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»

altΈνα από τα 41 μουσεία που διαγωνίζονται για το Ευρωπαϊκό  Βραβείο "Μουσείο της χρονιάς"  201, είναι και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής. Η Γεωργία Καραμήτρου, Προϊσταμένη της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων μίλησε στο ραδιόφωνο του VETO91fm για τον απόηχο της επίσκεψης της προέδρου της επιτροπής Taja Vonk Van Gaal στην Κοζάνη. Η κ. Καραμήτρου τόνισε πως «η πρόεδρος της επιτροπής ενθουσιάστηκε με τις υποδομές και τις αρχαιότητες, ιδιαίτερα όμως με άλλα πράγματα τα οποία αποτελούν και τα βασικά κριτήρια της βράβευσης ενός μουσείου όπως ο κοινωνικός ρόλος του μουσείου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και η απήχηση που έχει στον πολίτη».

Σημαντικό επίτευγμα για το Αρχαιολογικό μουσείο της Αιανής με πρόταση της Taja Vonk Van Gaal  είναι η δυνατότητα ανταλλαγής επιστημόνων και αρχαίων κειμηλίων με την χώρα της Σλοβενίας.

Η κ. Καραμήτρου επισήμανε πως και άλλα μουσεία και επιστήμονες στον βαλκανικό χώρο όπως της Αλβανίας και των Σκοπίων έχουν δείξει εξίσου το ίδιο ενδιαφέρον για την ανταλλαγή επιστημονικού προσωπικού και αρχαιολογικών ευρημάτων αλλά όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει η απαιτούμενη βοήθεια από το Υπουργείο Πολιτισμού για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας ».

Το επόμενο σημαντικό γεγονός θα είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την απονομή των βραβείων που θα γίνει τον Ιανουάριο και τον Μάϊο του 2011 στη Γερμανία.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100923_karamitroy{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 12:30