Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010 23:37

Hospital trust σε ''Μαμάτσειο'' καί ''Μποδοσάκειο'' - Μία Προφητική συνέντευξη του Π. Κουκουλόπουλου στο veto91fm

    alt                                   του ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ
Από την πρώτη στιγμή που το veto91fm βγήκε  στα ερτζιανά επισημάναμε ότι η κατάσταση τα νοσοκομεία της περιοχής θα έπρεπε να ξαναμπεί στο μικροσκόπιο των ειδικών με γνώμονα έναν νέο χάρτη υπηρεσιών υγείας στην περιφέρεια με τις εκ βάθρων αλλαγές στα δυο μεγάλα νοσοκομεία του νομού.
Τα παραπάνω επαναλάβαμε όταν έκλεισε η Παιδιατρική κλινική του ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ και αργότερα όταν είχαμε το χαμό του 14 μηνου αγοριού. Λέγαμε ότι είναι αδύνατον σε μια απόσταση 60 χιλιόμετρων δηλαδή από τα Γρεβενά μέχρι την Πτολεμαϊδα να υπάρχουν τρία νοσοκομεία και να μην λειτουργεί στα παραδεκτά όρια καμία  Παιδιατρική κλινική και ο κάθε πολίτης για το απλό περιστατικό να τρέχει στα γειτονικά νοσοκομεία της Βέροιας η της Θεσσαλονίκης.
 
 Στις αρχές Νοεμβρίου του 2009 σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο veto91fm ο ..
βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλοφόρους έθεσε με επιτακτικό τόνο την αναμόρφωση του χάρτη των υπηρεσιών υγείας στην περιφέρεια στεκάμενος ιδιαιτέρα στα δυο μεγάλα νοσοκομεία του νομού. Με αφορμή και την άσχημη κατάσταση που διαφαινόταν στην οικονομία και το εξωτερικό χρέος σημείωσε ότι θα πρέπει να αλλάξει ριζικά η δομή των δυο νοσοκομείων δημιουργώντας τις νέες προϋποθέσεις λειτουργίας σε μορφή δίπολου που θα εξυπηρετούσε τους πολίτες της περιοχής.
Τότε οι απόψεις του Π. Κουκουλόπουλου προκάλεσαν ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις ακόμη και από αυτοδιοικητικα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Άρχισαν πάλι την δουλειά τους οι γνωστοί τοπικιστικοί κύκλοι προσπαθώντας να σηκώσουν τείχος σ’ένα πρόβλημα που υπάρχει αλλά κάποιοι αρνούνται να το παραδεχτούν.
Η συνέντευξη του Π. Κουκουλόπουλου το Νοέμβριο του 2009 ήταν προφητική των όσων επακολούθησαν 
 

Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 9/11/09  ΣΤΟ VETO91FM
{mp3}091110_veto_nos{/mp3}
 

Στο χθεσινό δημοσίευμα με την απόρρητη έκθεση της Σχολής Δημόσιας Υγείας στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προτείνεται με ξεκάθαρο τρόπο «η δημιουργία ενός νοσοκομειακού συμπλέγματος,  μεταξύ των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαϊδας ενώ στην περίπτωση των Γρεβενών το νοσοκομείο θα πρέπει να αναπτυχθεί σε συμπληρωματικές υπηρεσίες, όπως φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης».

Δεν πρόκειται για προάγγελο συγχωνεύσεων αλλά για μια πραγματικότητα που ήδη το πολιτικό προσωπικό της περιοχής βουλευτές νομάρχες δήμαρχοι ακόμη περισσότερο το ιατρικό προσωπικό της περιοχής έπρεπε από πολύ νωρίς να έχει εντοπίσει. Αντίθετα προτίμησαν πολλοί εξ αυτών την ασφάλεια του τοπικισμού, τις λιγότερες απώλειες σε ότι αφορά το πολιτικό κόστος ενώ κάποιοι άλλοι, από το ιατρικό προσωπικό, προτίμησαν την σιωπή η προέβαλαν την άρνηση γιατί δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να διαταραχτεί η παρούσα αθλία κατάσταση.

Τέλειωσαν τα ψέματα για πολιτικούς γιατρούς περιφερειάρχη δημάρχους δημοτικούς συμβούλους αλλά και για κάποιους που αρέσκονται σε τοπικιστικές κορώνες. Θα πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουν την αλήθεια κατάματα και να συμβάλλουν με την προσφορά τους στην λύση του προβλήματος.
 .
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 10:19