Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 15:59

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ veto91fm: «Να αναλάβουμε εμείς πρωτοβουλία για το πρόβλημα της υγείας στην περιοχή μας - Να λειτουργήσουν ώς δίπολο τα δυο νοσοκομέία του Ν, Κοζάνης».

.alt«Εφόσον ωριμάσουμε, όσο γρηγορότερα γίνεται, εμείς τις συνθήκες για να λυθούν τα προβλήματα της υγειονομικής περίθαλψης στη Δυτική Μακεδονία, δεν θα επιτρέψουμε να μας επιβληθεί από πάνω μια λύση, η οποία, ενδεχομένως, να μη μας βρίσκει σύμφωνους».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ρ/Σ Veto91FM, σχολιάζοντας το θέμα που αποκάλυψε ο ΤΥΠΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (28/11), σχετικά με την ύπαρξη μελέτης της Δημόσιας Σχολής Υγείας, μέσω της οποίας προτείνεται ορισμένα νοσοκομεία της χώρας να αρχίσουν να λειτουργούν από κοινού, πρόταση η οποία αφορά και τα νοσοκομεία του Ν. Κοζάνης, το Μαμάτσειο Κοζάνης και το Μποδοσάκειο Πτολεμαίδας.
Ανάλογη πρόταση είχε καταθέσει και ο κ. Κουκουλόπουλος πριν από ..

ένα έτος, περίπου, και όπως τόνισε στη συνέντευξη του, όταν η Δημόσια Σχολή Υγείας προτείνει τη δημιουργία νοσοκομειακού συμπλέγματος (hospital trust), μέσω του οποίου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, αυτό σημαίνει πως τα εξωτερικά ιατρεία και των δύο θα δέχονται όλα τα περιστατικά, και θα τα κατευθύνουν, αναλόγως, στην αρμόδια κλινική του ενός ή του άλλου νοσοκομείου, η οποία θα διαθέτει την ανάλογη στελέχωση και των απαραίτητο εξοπλισμό. Η ίδια πρόταση κάνει λόγο για ανάπτυξη του νοσοκομείου Γρεβενών σε συμπληρωματικές υπηρεσίες, όπως φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης.
«Θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό μπορούμε να δώσουμε μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή μας», υπογράμμισε ο κ. Κουκουλόπουλος και ζήτησε «να τοποθετηθούν άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της περιοχής, γύρω απ΄ την πρόταση αυτή, διότι είναι η ώρα να μιλήσουν οι άνθρωποι που ζουν το πρόβλημα από μέσα. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον θέλουμε πραγματικά να λύσουμε τα προβλήματα της υγειονομικής περίθαλψης της περιοχής μας πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να επιλέξουμε τη σύνθεση και τη συνένωση δυνάμεων».
Ο κ. Κουκουλόπουλος αναφερόμενος και στη γενικότερη κατάσταση της χώρας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Το ζήτημα της συνένωσης νοσοκομείων είναι σαφέστατα πολιτικό. Με τη σύνθεση και τη συνένωση δυνάμεων κατ΄ αρχήν βελτιώνουμε θεαματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και στη συνέχεια μειώνουμε αισθητά τις άσκοπες δαπάνες. Προσωπικά είμαι κατά της λήψης μέτρων που αφορούν περικοπές μισθών καθώς πιστεύω ότι μ΄ αυτές δεν είναι δυνατόν να λυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Μπορεί όμως να λυθεί εφόσον γίνει η απαραίτητη λελογισμένη εξοικονόμηση πόρων σε τομείς όπως αυτός της υγείας, χωρίς να υπάρξει καμιά έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Αρκεί να προχωρήσουμε στη λήψη ορθολογικών αποφάσεων και εμείς εδώ στη Δυτική Μακεδονία έχουμε σήμερα την ευκαιρία να πάρουμε τις πρωτοβουλίες και να κάνουμε το καθοριστικό βήμα, όπως κάναμε και σε άλλες περιπτώσεις με θεαματικά αποτελέσματα».


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ VETO91FM
{mp3}101129_koukoulopoulosnosok{/mp3}

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 17:14