Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 02:32

''ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ - ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΕΙ''

 φοιτητές του Πολυτεχνείου στο studio του flash
Είμαστε σε διαβούλευση και ο κάθε πανεπιστημιακός μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του. Ο κ. Μανωλόπουλος εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις, τις οποίες το υπουργείο δεν συμμερίζεται αλλά ούτε και απορρίπτει. Είμαστε σε διαδικασία διαβούλευσης και ακούμε κάθε άποψη πού θα μπορούσε να φανεί στον διάλογο που έχουμε ξεκινήσει». Αυτό δήλωσε χθες μιλώντας στο ΦΛΑΣ και στην εκπομπή του Σ. Κουταβά «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και καθηγητής στο ΕΜΠ Β. Παπάζογλου.

 Διαλύοντας τις εντυπώσεις των τελευταίων ημερών από τις δηλώσεις του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας που έθεταν θέμα συγχώνευσης κάποιων τμημάτων ΤΕΙ και του πανεπιστημίου της περιοχής, ο Β. Παπάζογλου τόνισε ότι αυτό "δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση γιατί οι ρόλοι των δυο ιδρυμάτων αν και ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι διακριτοί".

Αυτό όμως που δημιούργησε προβληματισμό ήταν η αναφορά του Ειδικού Γραμματέα ότι μετά από πέντε ή δέκα χρόνια θα μπορούσε κάποιο τμήμα ΤΕΙ να φτάσει στο επίπεδο ενός πανεπιστημιακού τμήματος και αφού περνούσε με επιτυχία τις αξιολογήσεις τόσο του διδακτικού προσωπικού όσο και του περιεχομένου σπουδών κλπ θα μπορούσε να συγχωνευτεί με ένα πανεπιστημιακό τμήμα.
Επανέλαβε όμως ότι πρόκειται κάτι πολύ μακρινό και εάν συμβεί θα είναι σε ελάχιστες περιπτώσεις.
 

Σε  άλλο σημείο ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας μίλησε για τα επαγγελματικά δικαιώματα 30 ειδικοτήτων των ΤΕΙ λέγοντας ότι δίνεται λύση σε μια εκκρεμότητα από το μακρύ παρελθόν. Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος θα κάνει την αξιολόγηση για την άδεια άσκησης επαγγέλματος, τόνισε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στην κατεύθυνση ώστε το ΤΕΕ αλλά και τα άλλα επιμελητήρια (ΓΕΩΤΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ) να μπορούν να προσφέρουν αυτήν την δυνατότητα σε όλη την αλυσίδα π.χ. του τεχνικού κόσμου, από τον απλό ηλεκτρολόγο έως το διδάκτορα ηλεκτρολογίας.

Η συνέντευξη του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας είναι αποκαλυπτική.
alt 
 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Β. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΦΛΑΣ
{mp3}101210_papazogloupaideias{/mp3}«
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 05:00