Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 02:21

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ (video)

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΜεγάλη σε όγκο και παλμό ήταν η Λαϊκή Συνέλευση της 20ης Μαρτίου στο Βελβεντό. Σε ένα κατάμεστο από δημότες του Βελβεντού «Μετόχι», εκφράστηκε για άλλη μια φορά η αντίθεση της Βελβεντινής κοινωνίας στον Καλλικράτη και στην απένταξη του Δήμου Βελβεντού από τους αυτόνομους Δήμους, ενώ αναφέρθηκε η διάθεση για συνέχιση των κινητοποιήσεων και κλιμάκωσή τους αν και όταν αυτή χρειαστεί.

Εκτενής αναφορά έγινε στα νέα δεδομένα που πιστοποιούν την διαχρονική αυτοδιοικητική λειτουργία και αξία του Βελβεντού,ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑτην διάκριση και την ένταξή του στο «Πανευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Βιώσιμων Πόλεων», το οποίο, όπως αναφέρθηκε στη συνέλευση, εξασφαλίζει μια σαφή εξωστρεφή πορεία στο μέλλον.

Στη συνέχεια, μέσα από όλους τους ομιλητές, το σώμα της Λαϊκής Συνέλευσης αναφέρθηκε ρητά στην συνέχιση της διεκδίκησης της ανεξάρτητης θέσης του Δήμου Βελβεντού, υπενθυμίζοντας προς πάσα κατέυθυνση, τον πέρα από κόμματα και πολιτικές απόψεις αγώνα με τις 3040 υπογραφές των δημοτών, τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις όλων των Λαϊκών Συνελεύσεων, τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και επιτροπών, τις 2500 προσωπικές επιστολές δημοτών και φορέων στον Πρωθυπουργό, τις πολλές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, και φυσικά την αποχή σε ποσοστό 98% από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΌσον αφορά τα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα της περιοχής, η συνέλευση εξέφρασε ξεκάθαρα την επιθυμία της, αυτά να εκφράζονται μέσα από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ», στην οποία συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται εθελοντικά 2500 ενήλικοι δημότες κι όχι μέσα από ένα Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε 22 ψήφους στο Βελβεντό, πολύ δε περισσότερο από ένα τοπικό συμβούλιο που ψηφίστηκε από 59 πολίτες σε σύνολο 3.300 ψηφοφόρων.

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης των πολιτών του Βελβεντού:

{youtubejw}MrBJhwHMXZI{/youtubejw}

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 13:17