Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 31 Μαϊος 2011 13:56

Αψιμαχίες Γεωργακοπούλου-Μπάστα με τον Γ. Δακή. Τον κατηγόρησε -μιλώντας στο Veto 91,0 fm- για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος του πανεπιστημίου (audio)

ΕΗ γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης ΔιοίκησηςΟ περιφερειάρχης Γ. Δακής έφερε το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιοπίθεση της Δ. Γεωργακοπούλου στο περιφερειάρχη Γ. Δακή με αφορμή τις χρηματοδοτήσεις του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ από το ΕΣΠΑ που χθες εκτάκτως ήρθαν προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο.

Η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης δήλωσε την εκπληξή της για την έκταση και το θόρυβο που δημιουργήθηκε σ'ενα θέμα που έχει καθαρά τυπικό και γραφειοκρατικό χαρακτήρα. Κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Γ. Δακή ότι

«προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για πολιτικό του όφελος -αλλα ανεπιτυχώς- το θέμα της επιστολής της στο πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ». Μάλιστα σημείωσε ότι «δεν είναι λόγος να ξεσηκώνεται μια κοινωνία και να φέρνει, το θέμα εκτάκτως στο περιφερειακό συμβούλιο ο κ. Δακής, χωρίς καν να ζητήσει επικοινωνία για να παρασχεθούν οποιεσδήποτε διευκρινίσεις. Έπρεπε τουλάχιστον να με ενημερώσει» κατέληξε η κ. Δ. Γεωργακοπούλου- Μπάστα.

 

Μιλώντας στο veto fm τόνισε ότι «ίδια επιστολή με αυτήν που έστειλε στο ΤΕΙ και το πανεπιστήμιο, κοινοποίησε και στην αρμόδια διαχειριστική αρχή του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να τους ενημερώσει». Μάλιστα πέταξε και το γάντι στις ηγεσίες των ιδρυμάτων λέγοντας ότι «με πρωτοβουλία της διαχειριστικής αρχής το αρχικό ποσό των 6 εκ € του ΕΣΠΑ που προοριζόταν για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έγινε 8 εκ €, προκειμένου να χωρέσουν, χωρίς περικοπές, τα εξοπλιστικά τους προγράμματα. Άρα «δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει ότι εμείς θέλουμε την οικονομική υποβάθμιση των ιδρυμάτων». 

Η Δ.Γεωργακοπούλου Μπάστα στο vetofm

{mp3}110531_georgakopouloutei{/mp3}

Όσο για το έγγραφο που έστειλε στα δυο ιδρύματα δήλωσε με σαφήνεια ότι «έπρεπε για λόγους δημοσίου συμφέροντος να το κάνει για να επιβεβαιώσει και με επίσημο τρόπο εάν έχει αλλάξει κάτι από το Σεπτέμβριο 2010 που κατατέθηκε η πρόταση». Σε ερώτηση εάν αυτή η ιστορία θα μπορούσε να αποφευχθεί με επικοινωνία των υπηρεσιακών στελεχών, άφησε να εννοηθεί ότι «ίσως να δημιουργήθηκε κάποιοι μικρό-πρόβλημα στην διαχειριστική αρχή με την απόσπαση της Γ. Ζεμπιλιάδου στην υπηρεσία του ΕΣΠΑ στην Αθήνα».

Τέλος διαβεβαίωσε εντος δύο ημερών θα έχουν υπογραφεί οι φάκελοι με την ένταξη των δυο έργων στο ΕΣΠΑ τόσο του πανεπιστημίου όσο και του ΤΕΙ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαϊος 2011 17:07