Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 14:46

Ο Γ. Λιάνης σε μια εφ'όλης συζήτηση -συνέντευξη. ΄΄Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το μεσοπρόθεσμο΄΄(audio)

lianisτου Σπύρου Κουταβά

«Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό», ανάφερε ο Γ. Λιάνης σε συνέντευξή του στο Αμύνταιο Φλώρινας. «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για μένα, ήταν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». Και σημείωσε ότι «πρέπει να παραδεχθούμε το λάθος που κάναμε και να το διορθώσουμε.

Ο Γ. Λιάνης απάντησε στα πιεστικά ερωτήματα των δημοσιογράφων για την χρονική στιγμή της παραίτησης λέγοντας, «ότι ανέφερα στην επιστολή μου, τα έχω πει κατ' έπανάληψη σε συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου ήταν παρών και ο πρωθυπουργός»,
Ο βουλευτήw Φλώρινας μίλησε για την εθνική ενότητα που πρέπει να διακατέχει το πολιτικό προσωπικό της χώρας και επισήμανε ότι «εάν δεν την κάνουν πράξη οι πολιτικοί αρχηγοί σύντομα θα την επιβάλλει ο ελληνικός λαός».

Η συνέντευξη του Γ. Λιάνη

{mp3}110621_Lianis_amyntaio{/mp3}

Για συμβολικούς λόγους ανέφερε ότι δεν θα παραβρεθεί στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, μίλησε για τους «σκορπιούς» που κρύβονται στο καζάνι της κομματικής πειθαρχίας, και τόνισε με έμφαση ότι δεν έχει παροπλιστεί πολιτικά και ούτε κάτι τέτοιο θα γίνει στο μέλλον, παρότι όπως έχει δηλώσει "αποχωρεί από βουλητικό αξίωμα''. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Γ. Λιάνη για συνάδελφο του βουλευτή και υπουργό της κυβέρνησης που του δήλωσε ότι «δεν έφυγες ποτέ από το ΠΑΣΟΚ και ότι θα μείνεις μαζί μας.» Ο Γ. Λιάνης συγκινημένος έβαλε τα κλάματα και η συνέντευξη διεκόπη για πέντε λεπτά. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι "Θα ήταν καλό να μπορούσαμε τρεις-τέσσερις βουλευτές κάθε φορά να σώζουμε τη χώρα. Αλλά το καλό απέχει μόλις μια γραμμή από το γελοίο. Δεν δέχομαι να μπω και πάλι στην ίδια καταναγκαστική διαδικασία. Ακόμη  μίλησε για την Φλώρινα και για τις εκδηλώσεις των Πρεσπών σημειώνοντας ότι εάν καταφέρει η οργανωτική επιτροπή να εξασφαλίσει κάποια μικρή χρηματοδότηση οι εκδηλώσεις θα γίνουν μόνο για μια μέρα.

Τέλος, ο κ. Λιάνης διευκρίνισε πως δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές και δεν σκοπεύει να πολιτευτεί με το κόμμα του Γ. Δημαρά «όπως κάποιοι έσπευσαν να γράψουν».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 12:39