Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 15:52

Ο Γ. Κιμούλης στο vetofm: ''Οι πνευματικοί άνθρωποι πρέπει να δηλώνουν την παρουσία με το λόγο τους. Δεν το έπραξαν στο παρελθόν γιατί είχαν το στόμα τους γεμάτο''

othellosτου Σπύρου Κουταβά

O Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης φαίνεται ότι συμβιώνουν αρμονικά στη θεατρική σκηνή, οπότε μετά την επιτυχία του Σλουθ, επιλέγουν να αναμετρηθούν με τον «Οθέλλο» του Σαίξπηρ.
Η φιλόδοξη παραγωγή των Γ. Κιμούλη και  Κ. Μαρκουλάκη παρουσιάζεται σήμερα στο ανοικτό θέατρο του δήμου Κοζάνης

 Ο Γ. Κιμούλης μίλησε στο vetofm για το θέατρο την δική του διαδρομή και πορεία και φυσικά γιατους πνευματικους ανθρώπους της χώρας. Σε μία συζήτηση που διήρκησε περί τα 17 λεπτά ο σκηνοθέτης και γνωστός ηθοποιός, με την απλότητα που διακρίνει κανείς στους μεγάλους δημιουργούς, μακριά απο τις συνιθισμένες ανασφάλειες του χώρου, μίλησε για την σκηνοθετική συνεργασία του με τον Κωσταντίνο Μαρκουλάκη ως συνέχεια μιας ακόμη δουλειάς που έκαναν στο παρελθόν.

 

KIMOULISΠολλοί, μπορεί να θαυμάζουμε την πορεία του στο θέατρο, σε παραστάσεις που θα τις ζήλευαν πολλοί Ελληνες και ξένοι ηθοποιοί, ο ίδιος όμως είναι αρκετά αυστηρός λέγοντας οτι ''δεν έγινα ακόμη αυτό που ήθελα να γίνω''. Μίλησε για τους πνευματικούς ανθρώππους της χώρας και το ρόλο που πρέπει να τους διακρίνει. ''Οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου δεν πρέπει να ομιλούν μονο σε περιόδους κρίσης οπως είναι σήμερα. Οι λεγόμενοι ταγοί θα πρέπει να εχουν παρουσία να μιλούν και να εκφράζονται πάντα''. Και συνέχισε λέγοντας οτι ''δεν το έπραξαν στο παρελθόν γιατι το στόμα τους ηταν γεμάτο, και όταν τρώει κανεις δεν μπορεί να μίλησει''. Η γεμάτη οργή τοποθέτηση του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού εάν και δεν απέχει απο την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα αναμένεται να συζητηθεί.

Η συνέντευξη του Γ. Kιμούλη στο vetofm

{mp3}110630_kimoylisothellos{/mp3}

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Badminton ενώ θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Θα δούμε λοιπόν τον Κιμούλη στο ρόλο του ζηλότυπου Οθέλλου ενώ ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα ενσαρκώσει τον υποχθόνιο Ιάγο.

Οι δυο ηθοποιοί συνεργάζονται στο κομμάτι της σκηνοθεσίας και υπογράφουν μαζί τη μετάφραση του έργου. Την ομάδα των πρωταγωνιστών συμπληρώνει η Σμαράγδα Καρύδη (Δυσδαιμόνα), η Γωγώ Μπρέμπου (Αιμιλία) και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Κάσσιος).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 12:11