Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 11:15

Σε εταιρίες η είσπραξη φόρων; ''Οι υπάλληλοι των ΔΟΥ να ασχοληθούν με τους ελέγχους'' αντιπροτείνει ο Γ. Βλατής στο vetofm

euro2Επιστράτευση των ελεγκτικών εταιρειών στην είσπραξη των φόρων, με διαδικασίες ανάθεσης σε τρίτους (outsourcing) όπως ήδη συμβαίνει στην Πορτογαλία, είναι το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για την ταχεία αύξηση των εσόδων.
Αν και το σχέδιο, κατά δήλωση κορυφαίου παράγοντα του υπουργείου, δεν έχει εξειδικευθεί, το πιθανότερο είναι ότι σε πρώτη φάση οι ελεγκτικές εταιρείες και τα μεγάλα λογιστικά γραφεία ...

θα αναλάβουν έναν ρόλο παράλληλο με εκείνο των εφοριών, για την απόδοση στο Δημόσιο βεβαιωμένων οφειλών, με έμφαση στη δεξαμενή των 30 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων, εκ των οποίων εισπράξιμα είναι πολύ λιγότερα.Δεν αποκλείεται ωστόσο, σε δεύτερη φάση, και εφόσον το σχέδιο πετύχει, να παίξουν έναν πιο ενεργό ρόλο ως προς τη συλλογή των εσόδων, όπως συμβαίνει με τις εισπρακτικές εταιρείες για λογαριασμό των τραπεζών.

100204_vlatis Μιλώντας στο vetofm o βουλευτής κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Γ. Βλατής πρότεινε τα λογιστικά γραφεία να αναλάβουν αρμοδιότητες και διεκπαιρέωση εργασιών που έχουν να κάνουν με τις ΔΟΥ και οι υπάλληλοι των εφοριών να ασχοληθούν με τους ελέχγους στην αγορά. Ο βουλευτής ερωτήθη εάν έχουν υποπέσει στην αντιληψή του φαινόμενα λευκής απεργίας στις Οικονομικές υπηρεσίες του κράτους, σημείωσε ότι δεν το γνωρίζει αλλά εάν συμβαίνει τέτοιο γεγονός πρέπει να καταγγελθεί τόσο απο τα μέσα ενημέρωσης όσο και στους αρμόδιους φορείς. Ο Γ. Βλατής μίλησε για τις κρίσιμες ψηφοφορίες στην βουλή  στις οποίες είχε την ευθύνη της ανάγνωσηςτων ονομάτων και καταγραφής της ψήφου των βουλευτών. 

 

Ο Γ. Βλατής μίλησε στο vetofm

{mp3}110630_vlatispsifoforiaefories{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 13:12