Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 16:25

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΟΣ ΣΤΟ VETO 91fm: «ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Ο ΧΑΡΡΥ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΟΣΓια την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της χώρας, την εμπλοκή του ΔΝΤ και γενικότερα την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μίλησε στο ραδιόφωνο του VETO 91fm ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χάρρυ Παπαπανάγος.
Στην πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτησή του ο κ. Παπαπανάγος τόνισε πως θεωρεί δεδομένο η χώρα μας να αναγκαστεί να καταφύγει στον μηχανισμό στήριξης και προέβλεψε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο καθώς η πίεση στην ελληνική οικονομία θα συνεχιστεί και στο μέλλον, την στιγμή που οι αγορές διαπιστώνουν την αδυναμία της Ε.Ε. να έχει μια ενιαία οικονομική διαχείριση και να μπορεί να ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους καταστάσεις ύφεσης.

«Πολύ φοβάμαι ότι ακόμα και όταν καταφύγουμε στο πακέτο αυτό στήριξης μπορεί προσωρινά να μπορέσουμε να αντλήσουμε τα κεφάλαια που χρειαζόμαστε αλλά από τον Σεπτέμβριο και μετά, πάλι η ελληνική οικονομία θα βρεθεί σε ισχυρή πίεση καθώς θα χρειαστεί να δανειστεί τα επόμενα δύο χρόνια παραπάνω από 170 δις ευρώ για να μπορέσει να ανταπεξέλθει», σημείωσε.

Ο κ. Παπαπανάγος τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα απαιτείται να φτιάξει επιτέλους ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για να μπορέσει να κάνει την αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους. Το δημόσιο χρέος αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 120% του ΑΕΠ και συνεχώς αυξάνεται. Άρα απαιτείται εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους και εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε καταρχήν να αξιοποιήσουμε την μεγάλη βαλκανική αγορά η οποία αποτελεί την σημαντική και μοναδική ίσως διέξοδο της ελληνικής οικονομίας. Ήδη έχουμε μια πολύ καλή επενδυτική, τραπεζική και επιχειρηματική βάση που πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο. Να ανοίξουμε δηλαδή την αναπτυξιακή μας προοπτική προς τις αγορές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της ελληνικής οικονομίας. Από την άλλη πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να τραβήξουμε άμεσα ξένες επενδύσεις δημιουργώντας ένα επιχειρηματικό περιβάλλον πιο φιλικό προς τον επιχειρηματία και τους ξένους επενδυτές».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΟΣ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100416_papapanagos{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 10:57