Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 11:13

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΣΤΟ VETO 91fm ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

altΉσσονος σημασίας χαρακτηρίζεται το γεγονός της διαρροής τριχλωριούχου σιδήρου (FeCI3 περιεκτικότητας 9%) από δεξαμενή στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου Κοζάνης. Ο διευθυντής του σταθμού Νίκος Αποστολίδης μιλώντας στο VETO91fm, ανέφερε ότι η διαρροή έγινε άμεσα αντιληπτή από τους εργαζομένους του σταθμού και άμεσα πάρθηκαν τα αναγκαία μέτρα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το διάλυμα του τριχλωριούχου σιδήρου δεν ήρθε σε επαφή με τις αποχετεύσεις του σταθμού ούτε έγινε διαρροή στο περιβάλλον για να βλάψει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του σταθμού γίνονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στη συγκεκριμένη διαρροή.
Απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον του σταθμού που θεωρείται η ναυαρχίδα της ΔΕΗ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ο διευθυντής του μεγαλύτερου εργοστασίου των Βαλκανίων, τόνισε ότι οι κρίσιμες περίοδοι για το σύνολο των μονάδων της περιοχής είναι δυο: Το 2012 όταν η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να αρχίσει να πληρώνει φόρο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα CO2, πράγμα που θα καταστήσει ακριβή την λιγνιτική kwh εάν περάσει το ποσό του φόρου στον καταναλωτή και το 2016 όταν η ΔΕΗ πρέπει να συμμορφωθεί με την οδηγία για τις εκπομπές διοξειδίου του θειου SO2 και διοξειδίου του αζώτου NO2. Ακόμα και εάν περάσουμε την σκόπελο με τις εκπομπές του CO2 το 2016 η ΔΕΗ θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο αφού η συμμόρφωση με τα νούμερα των εκπομπών θείου και αζώτου είναι δύσκολη και πολύ περισσότερο δαπανηρή. Σύμφωνα με τον Νίκο Αποστολίδη η ΔΕΗ βρίσκεται στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας μεθόδου αποθείωσης στην μονάδα Νο3 του σταθμού, προκειμένου να εκτιμήσουν οι ειδικοί τα αποτελέσματα σε τεχνοοικονομικό επίπεδο.
Είναι πασιφανές ότι σε έξι χρόνια από σήμερα το τοπίο στην παραγωγή ενέργειας στην περιοχή δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα σημερινά δεδομένα. Η ΔΕΗ με κύρια ευθύνη της πολιτείας -το πολιτικό κόστος ήταν ζήτημα πρώτης προτεραιότητας – δεν προχώρησε στις αρχές της δεκαετίας του '90 στον εκσυγχρονισμό των μονάδων και δεν εκπόνησε ένα στρατηγικό σχέδιο σταδιακής αντικατάστασης τους, ώστε να είναι έτοιμη στον ανταγωνισμό τόσο της ελεύθερης αγοράς όσο και στους περιβαλλοντικούς περιορισμούς που ήταν γνωστοί ότι θα μπουν από το 1990.
Η συνέντευξη του διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου Νίκου Αποστολίδη, ενός από τα εμπειρότερα στελέχη πρώτης γραμμής που διαθέτει η ΔΕΗ στην περιοχή είναι αποκαλυπτική.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100422_apostolidis{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 11:37