Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 17:11

Β. Κωσταντόπουλος στο veto fm:Το δίκτυο παραλίμνιων δήμων και η ένταξη του βασικου σχεδίου για την περιοχή στο ΕΣΠΑ ειναι άμεσες προτεραιότητες

Αποψη της λίμνης και της γέφυρας απο το χωριό ΝεράϊδαΚοινή διαπίστωση στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι παραλίμνιοι δήμου του Αλιάκμονα είναι οι δυνατότητες που προκύπτουν στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο, μέσα από τις διαδημοτικές και διαπεριφερειακές συνεργασίες, ο ποταμός Αλιάκμονας και το μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα διαδοχικών Τεχνητών Λιμνών του να αποτελέσουν το εργαλείο μιας αναπτυξιακής πολιτικής ώστε να αξιοποιηθεί ..

το τουριστικό απόθεμα της συγκεκριμένης περιοχής. Αυτο τόνισε μιλώντας στο vetofm ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Β. Κωσταντόπουλος που συντόνισε την σύσκεψη των πέντε δημάρχων.

 

Ακόμη όπως σημείωσε, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι για την αποτελεσματικότερη συνεργασία των πέντε Ο.Τ.Α.  και καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα των πρώτων ενεργειών που πρέπει να τρέξουν άμεσα και το επόμενο διάστημα.
Επίσης αποφασίστηκε συντονιστής των ενεργειών να αναλάβει ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος ενώ την σύνταξη του τεχνικού δελτίου ενός γενικού σχεδίου ανάπτυξης δράσεων και παρεμβάσεων (master plan) που θα προωθηθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ ανέλαβε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

konstantopoulos

Οπως τόνισε ο συντονιστής του δικτύου κ. Β. Κωσταντόπουλος, οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν ωστε το δίκτυο να αποκτήσει έως και θεσμικά χαρακτηριστικά αντίστοιχα των περιοχών που έχουν οι ενεργειακοί δήμοι. Ως απώτερο στόχο έθεσε το θέμα του τέλους για την χρήση νερου που σήμερα αξιοποιεί η ΔΕΗ και αύριο κάποιοι ιδιώτες.

Η συνέντευξη του Β. Κωσταντόπουλου στο vetofm

{mp3}110901_kostantopoyloslimni{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 17:43