Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 14:01

Ν. Φωτόπουλος στο vetofm: ''Δεν κάνουμε συνδικαλισμό γραβάτας και δεν θα επιτρέψουμε στο ΔΣ της ΔΕΗ να πάρει απόφαση πώλησης μονάδων'' (ήχος)

fotopoulosτου Σπύρου Κουταβά

«Η ΓΕΝΟΠ δεν θα συμφωνήσει στην εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες αντί πινακίου φακής. Δεν κάνουμε συνδικαλισμό γραβάτας και θα παρέμβουμε με πολλούς τρόπους εάν η κυβέρνηση δια της ΔΕΗ αποφασίσει να πουλήσει τον Αγ, Δημήτριο η τον ΑΗΣ Αμυνταίου» δήλωσε στο veto91fm ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος. Στη διαδικασία πώλησης μονάδων η Ατμοηλεκτρικών σταθμών, θα πρέπει να αποφασίσει το ΔΣ της ΔΕΗ

για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αφού πρώτα το ίδιο θεσμικό όργανο θα πρέπει να κάνει την σχετική αποτίμηση της περιουσίας. Ο Ν. Φωτόπουλος προειδοποίησε ότι «δεν θα επιτρέψουμε το ΔΣ της ΔΕΗ να πάρει μια τέτοια απόφαση» και συμπλήρωσε με νόημα «όταν έχουμε δίκιο μπορούμε να κάνουμε απίστευτα πράγματα».

 

Να θυμίσουμε ότι επί ΝΔ, η διοίκηση της ΔΕΗ υπό τον Τ. Αθανασόπουλο, ήθελε να πάρει αποφάσεις για την υπόθεση της λιθανθρακικής μονάδας. Κάτω από την ασφυκτική πίεση της ΓΕΝΟΠ έφτασε να συνεδριάζει κρυφά ακόμη και σε αίθουσες ξενοδοχείων.

«Στην υπόθεση της πώλησης περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ, υπάρχει τεράστιο νομικό θέμα που η κυβέρνηση και ο Ευ. Βενιζέλος δεν μπορούν να το προσπεράσουν. Θα τρίβουν τα μάτια τους- σημείωσε ο κ. Φωτόπουλος - εάν η πολιτεία δεν σεβαστεί το νόμο που η ίδια ψήφισε».

Ακόμη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των ''λεγομένων'' - όπως τους κατονόμασε- ανταγωνιστών της ΔΕΗ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τονίζοντας  ότι δεν έχουν καμία διάθεση να επενδύσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα στο τέλος απεύθυνε ερώτημα στο υπουργό Ε. Βενιζέλο λέγοντας ότι, «εάν πουληθεί ο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου στους ιδιώτες θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας; Περιμένουμε απάντηση». Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αναφέρθηκε στους 850 και πλέον συνταξιούχους από την περιοχή του Λιγνιτικού κέντρου δυτικής Μακεδονίας που εδώ και 1 χρόνο περιμένουν να λάβουν το εφάπαξ κα την σύνταξη τους. «Μας κατάντησαν επαίτες», σημείωσε.

Σήμερα τα απόγευμα θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ στην Πτολεμαΐδα, ενώ την Πέμπτη τομεσημέρι θα συνεδριάσει στην ίδια περιοχή το ΔΣ της ΔΕΗ.

Ο Ν. Φωτόπουλος στο vetofm

{mp3}110907_fotopoylosgravata{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 15:10