Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 14:18

Με ευρήματα απο την δυτ. Μακεδονία η Εκθεση στο Παρίσι αφιερωμένη στον Αλέξανδρο. Τι δήλωσε η Γ. Καραμήτρου στο vetofm.

Η Εκθεση ξεκινά στις 10 ΟκτωβρίουΜια πτέρυγα 1200 m θα στεγάσει 668 αντικείμενα, που ήδη αυτήν την ώρα ταξιδεύουν προς την Παρισινή πρωτεύουσα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσειακό γεγονός του χειμώνα και στην Γαλλία ήδη προβάλλεται σε πολλά ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Η Έκθεση είναι αφιερωμενη στον Μ.Αλέξανδρο

και τα 668 αντικείμενα που θα εκτεθούν στο Λούβρο, αφαιρέθηκαν από εννέα Μουσεία και Αρχαιολογικές προθήκες της Μακεδονίας προκειμένου να αφηγηθούν την ιστορία της Μακεδονίας έως και τους πρώϊμους Ρωμαϊκούς χρόνους. Ο κύριος όγκος των εκθεμάτων προέρχεται από την Βεργίνα, την Πέλλα και χρειάστηκε η συνεργασία δέκα εφοριών και απίστευτης δουλειάς από τα στελέχη και τους ανθρώπους των μουσείων.

 

Η Γ. Καραμήτρου  στο veto fm

{mp3}110913_karamitroyparisi{/mp3}

karamitroyΤα περισσότερα απο τα αντικείμενα, μας εξηγεί η κ. Kαραμήτρου, δεν έχουν δει το φώς της δημοσιότητας.  Προέρχονται από ανασκαφές της τελευταίας δεκαετίας και είναι σπάνια αντικείμενα. Μάλιστα χρειάσθηκε να επισκεφθεί την περιοχή, το αρχαιολογικό μουσείο Αιανής αλλά και άλλα μουσεία της Μακεδονίας η υπεύθυνη της Εκθεσης απο το μουσείο του Λούβρου κ.Μ. Ντεσάμ Η κ. Καραμήτρου τόνισε ότι οι Γάλλοι δεν γνωρίζουν αρκετά για την περίοδο του Αλέξανδρου και της Μακεδονίας και η έκθεση θα είναι μια πολύ καλή αφορμή να γνωρίσουν την σπουδαία περίοδο της ιστορίας. Μάλιστα θα εκδοθεί και ένας συλλεκτικός τόμος οδηγός για τα 668 εκθέματα που ορισμένα από αυτά, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Εν τω μεταξύ, το γαλλικό περιοδικό Le Figaro Hors-serie ετοιμάζει για τον Οκτώβριο 2011, με την ευκαιρία της έκθεσης του Λούβρου, ειδικό αφιέρωμα πάνω από 100 σελίδων, για τον Αλέξανδρο. Δημοσιογράφοι του περιοδικού, μας αποκαλύπτει η Γ. Καραμήτρου, έφθασαν έως και το μουσείο της Αιανής, ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα υπόγεια του,  όπου φυλάσσονται σπάνιες συλλογές που ανασκάφτηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Η έκθεση θα διαρκέσει από 6 Οκτωβρίου 2011 έως 1 Ιανουαρίου 2012.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 18:24