Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 19:40

Επεσαν οι υπογραφές για να προχωρήσουν οι μελέτες εφαρμογής για το πανεπιστήμιο. Τι δήλωσε ο Γ. Αμανατίδης της ΑΝΚΟ στο vetofm(audio)

ο Γ. Δακής, ο Δ. χατζηπαντελης του πανεπιστημίου, ο κ. Μιχαηλίδης της ΑΝΚΟ και στο βάθος ο Κ. Πατιας απο την επιτροπή ερευνών, ο δήμαρχος Κοζάνης, και ο Η. ΒλαχόπουλοςΗδη προχώρησαν οι σύνθετες και γραφειοκρατικές διαδικασίες με χρονοδιαγράμματα και κρίσιμες διαδρομές, εγκρίθηκε το τοπικό ρυμοτομικό της Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη από το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΚΣΧΟΠ), το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) προωθήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για έλεγχο και έγκριση

, εγκρίθηκε από την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων το κτιριολογικό πρόγραμμα του πολυδύναμου κτιρίου στην Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης, παραχωρήθηκε η υπόλοιπη έκταση των 745 στρ. προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ενώ παράλληλα, προχώρησαν σημαντικά στάδια των βασικών, συμπληρωματικών και υποστηρικτικών μελετών.

 

 

O γενικός διευθυντής της ΑΝΚΟ Γ. Αμανατίδης μίλησε στο vetofm

{mp3}110915_Amanatidis{/mp3}

Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. - ΑΝΚΟ θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ωρίμανση των έργων, τόσο στην Κοζάνη όσο και στη Φλώρινα και περιλαμβάνουν :

α. Τη Γ' φάση μελέτης χωροταξίας και υποδομών Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη, με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό έργων περίπου 14,0 εκατ. €.

β. Την οριστική μελέτη του πολυδύναμου κτιρίου Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη, με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό έργων περίπου 35,0 εκατ. €, ενώ απομένει η μελέτη εφαρμογής.

γ. Τη μελέτη διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και τη στατική μελέτη επισκευής και προσθηκών Παιδαγωγικής Ακαδημίας στη Φλώρινα, με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό έργων περίπου 4,3 εκατ. €..

Οι παραπάνω μελέτες χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) (ΣΑΜ 046) και ευελπιστούμε στη ομαλή ροή των χρηματοδοτήσεων για να προχωρήσουμε απρόσκοπτα.

Βασικός  στόχος είναι η υποβολή των παραπάνω έργων για ένταξη στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας το 2012 και η έναρξη εργασιών το 2013.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 19:21